Java getroffen door aardbeving met kracht van 6.5

Nieuws
Het Indonesische eiland Java is zaterdagavond getroffen door een aardbeving die volgens het nationaal seismologisch instituut (BMKG) een kracht had van 6.5. De schok werd gevoeld tot in de hoofdstad Jakarta.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 20:36
Afbeelding
beeld anp

Volgens eerste berichten zijn in de regio Garut Jabar, ten zuidoosten van Bandung, huizen beschadigd. De autoriteiten hebben geen tsunamiwaarschuwing afgegeven.

In Indonesië komen vaak aardbevingen voor. Begin 2021 vielen op Sulawesi meer dan honderd doden. In Palu, op hetzelfde eiland, kwamen in 2018 ruim 2200 mensen om het leven. De grootste recente natuurramp stamt uit 2004, toen onder meer de provincie Atjeh op Sumatra werd getroffen door een zeebeving met een magnitude van 9.1. Die had een enorme vloedgolf tot gevolg en maakte zeker 130.000 dodelijke slachtoffers.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

UvA schat schade pro-Palestijnse protesten op 1,5 miljoen euro

De Universiteit van Amsterdam (UvA) schat dat de pro-Palestijnse demonstraties van deze week 1,5 miljoen euro aan schade hebben aangericht. Schade die is ontstaan aan eigendommen van de gemeente en bij bedrijven of particulieren is niet in deze schatting meegenomen, aldus de un..

Afbeelding

Duizenden lopen mee in pro-Palestijnse mars door Amsterdam

Duizenden mensen hebben zich aangesloten bij een mars door de binnenstad van Amsterdam ter gelegenheid van de herdenking van de Nakba, ofwel de catastrofe.

Afbeelding

Ierse songfestivalinzending mist laatste finalerepetitie

De Ierse songfestivalinzending Bambie Thug heeft zaterdag de laatste finalerepetitie van het Eurovisie Songfestival gemist. De artiest spreekt op sociale media van een 'situatie' bij de vlaggenparade, de traditionele opening van het evenement.

Afbeelding

Extra hekken geplaatst bij hotel songfestival in Malmö

Voor het Clarion Hotel Malmö Live, waar zeventien delegaties van het Eurovisie Songfestival verblijven, zijn zaterdag aan het begin van de middag extra hekken neergezet. Voor het hotel hebben zich tientallen Nederlandse en internationale journalisten verzameld.

Afbeelding

Volgorde finale blijft hetzelfde, geen lied op plek Joost Klein

De volgorde van de acts tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival blijft hetzelfde. Dat meldt de organisatie. Op plek 5, de plek van de gediskwalificeerde Joost Klein, is geen lied te horen.

Afbeelding

Songfestivaldeelneemster Albanië: breng Joost alsjeblieft terug

De Albanese inzending voor het Eurovisie Songfestival, die zich eerder niet wist te plaatsen voor een plek in de finale, doet een oproep voor de terugkeer van de gediskwalificeerde Joost Klein. Dat schrijft Besa in een bericht op X.