Rik Van Looy.
Volledig scherm
Rik Van Looy. © Joel Hoylaerts / Photonews

Rik Van Looy krijgt eigen koers: "Sagan is een goeie coureur, maar niet speciaal. Toch niet op de fiets"

WielrennenRik Van Looy, de enige renner die de toen nog zes grootste klassiekers won (Luik-Bastenaken-Luik, Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix, Parijs-Tours, Ronde van Lombardije én Ronde van Vlaanderen), krijgt zijn eigen koers. Op zaterdag 7 juli wordt de eerste Grote Prijs Rik Van Looy voor beloften en elites zonder contract afgewerkt, met start in zijn geboortedorp Grobbendonk en aankomst vlak voor zijn standbeeld in ‘zijn’ Herentals.

24 reacties

  • paul koudijs

    6 jaar geleden
    Kom, kom, Rik. Hoe heeft Sagan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix gewonnen? Volgens mij toch door aan te vallen, nietwaar? En een wk met landenteams is een heel andere koers, daar moet je vooral slim zijn.
  • Antoine Van De Velde

    6 jaar geleden
    Rik Van Looy was zegekoning 10 jaar op rij tussen 1956 en 1965. Zowel in 1956 als in 1963 werd hij door een landgenoot voor schut gezet tijdens het WK, In 1962 won Rik Wevelgem,Vlaanderen en Roubaix met voorsprong. Maar dan volgde de Giro en na dien ook nog de Tour waar hij met een Motard in aanraking kwam en de strijd moest staken. Door die val raakte hij niet meer tijdig klaar om voor een derde keer op rij Wereldkampioen te worden.
  • Eduard Dierckx

    6 jaar geleden
    Wat een lullige uitspraak van Van Looy, in zijn tijd was het een gekend onderonsje met de centen. Wie betaalde won. Sagan moet het alleen klaren tegen veel meer tegenstanders van niveau want bij VL reden er nog facteurs en melkboeren, met alle respect voor deze laatsten rond. Foei Rik!
  • Jean Driesen

    6 jaar geleden
    Rik van looy was een formidabele coureur. Zijn jachtterrein: vooral klassiekers en eendagswedstrijden, maar ook in de grote ronden liet zich opmerken. Wat hij zegt over Sagan is enkel een uiting van zijn mening, en dat mag nog altijd denk ik. Hij pretendeert niet de enige absolute waarheid te vertellen, met andere woorden, het evangelie wil hij zeker niet herschrijven. Respect voor de pretentieloze mening van een groot kampioen.
  • Jacqueline Hofman

    6 jaar geleden
    Rik van Looy kon de Ronde van Frankrijk gewonnen hebben. Zoiets zie ik Sagan niet direct doen. In de nazomer van 1957 koersten we van het Sint-pieters station in Gent met velos die nu niet meer door de keuring zouden geraken naar het na-criterium in Heusden. Ik heb een hand gegeven aan Van Looy. Grote mijnheer. Ook Bartali en Coppi waren daar en iedereen was gewoon zichzelf zonder de poeha die men nu ziet.