“In de 2500 zal dé plek zijn voor alles wat missie2500 is”, aldus een van de initiatiefnemers Björn Gielen.© Hélène Baccaert

Pop-up ‘In de 2500’ geopend op Grote Markt van Lier: “Willen een open huis zijn waar iedereen gewoon kan binnenwandelen”

Lier -

In de 2500 opende vorige week voor het eerst zijn deuren. Het is de pop-up van de lokale Lierse partij missie2500. In de concept store op de Grote Markt kan je kennismaken met de kandidaten, het programma ontdekken en lokale producten proeven. Een verrassende zet van een partij die Lier en Koningshooikt op de kaart wil zetten.

Hélène Baccaert

Opvallend is het zeker, een politieke partij die een pop-up opent. Een van de initiatiefnemers is Björn Gielen, zelf café-eigenaar, ondernemer en kandidaat voor missie2500 bij de gemeenteraadsverkiezingen. “‘Een levendig 2500 met zo weinig mogelijk leegstand’, dat zal een belangrijke plek innemen in ons verkiezingsprogramma. Toen we het pand op de Grote Markt 17 opmerkten, dachten we: ‘Waarom niet zelf het goede voorbeeld geven?’. Dat is missie2500: frisse ideeën en daar ook voor durven gaan”, vertelt hij.

“In de 2500 zal de plek zijn voor alles wat missie2500 is. In In de 2500 zal je in de eerste plaats ons verkiezingsprogramma, al onze voorstellen en onze kandidaten kunnen leren kennen. Met schetsen, tekeningen en videoschermen geven we er een creatieve touch aan. De komende weken ga je stap voor stap nieuwe dingen zien verschijnen”, licht Gielen toe.

Lokale producten

Vooraan in de pop-up worden lokale producten in de kijker gezet: van streekbier tot plantjes en zelfs kledij van Liers ontwerpster Lelam. Het aanbod zal regelmatig veranderen, zodat verschillende handelaars de kans krijgen om hun producten extra in de kijker te plaatsen.

“Creatieve talenten kunnen hier tonen wat ze in hun mars hebben. Er zullen ook infomomenten, workshops en kleine evenementen plaatsvinden. De boodschap is: wil je iets 100% lokaal in de kijker zetten, neem dan contact met ons op”

Johan Jacobs

Mede-iniatiefnemer en ondernemer

“Als 100% lokale partij willen we alles waar we in Lier en Koningshooikt fier op zijn in de verf zetten. Lokale producenten kunnen daarom in In de 2500 hun producten tonen. Is het drinkbaar? Dan kan je het bij ons proeven. Creatieve talenten kunnen er tonen wat ze in hun mars hebben. Er zullen ook infomomenten, workshops en kleine evenementen plaatsvinden. De boodschap is: wil je iets 100% lokaal in de kijker zetten, neem dan contact met ons op”, voegt mede-iniatiefnemer en ondernemer Johan Jacobs toe.

Terras

Zowel achteraan als vooraan is er een terras voorzien waar mensen iets kunnen drinken. Ook trouwe viervoeters zijn toegelaten. “Het is de bedoeling om een open huis te zijn. Iedereen kan gewoon binnenwandelen om kennis te maken met onze partij, en dat op een zachte en laagdrempelige manier”, zegt Jacobs.

De lijst van missie2500 bestaat uit zeven teams, waarbij elk team symbool staat voor een thema. Enkele voorbeelden van thema’s zijn: ‘warm en zorgzaam’, ‘creatief en sportief’ en ‘een ondernemend 2500’. “In onze pop-up vind je momenteel al een visuele voorstelling van onze kernthema’s. De bedoeling is dat we van ieder team een apart moodboard gaan maken. We willen het vooral laagdrempelig houden. Als mensen het programma willen lezen, kunnen ze het ook hier krijgen natuurlijk.”

“Met In de 2500 tonen we nog ’s wie we zijn: mensen met gezond verstand, daadkracht en zot veel liefde voor Lier en Koningshooikt”, aldus een trotse lijsttrekker Stijn Coenen.

In de 2500 zal geopend zijn op donderdag van 14 tot 18 uur, vrijdag van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 18 uur en telkens wanneer er een evenement in de binnenstad is. Vrijwilligers houden de pop-up draaiende. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober sluit In de 2500. Je kan de pop-up vinden op Grote Markt 17 in Lier.

Lokale streekproducten worden in de kijker gezet.© Hélène Baccaert

De pop-up heeft zowel een terras aan de voorkant als aan de achterkant.© Hélène Baccaert

Iedereen die langskomt, kan zijn suggesties en ideeën aanbrengen op de spiegel.© Hélène Baccaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners