In september 2021 nam de markt van Vremde een vliegende start.© Filip Spoelders

Feestelijke Hemelvaartsmarkt van Vremde moet meer kramen en bezoekers aantrekken voor wekelijkse markt

Vremde -

De wekelijkse donderdagmarkt van Vremde steekt op Hemelvaartsdag in een feestelijk kleedje. Ballonnenclowns, hapjes en een glaasje cava staan op de bezoekers te wachten. De actie moet de markt weer een boost geven.

Na de promoties tijdens Maand van de Markt in april is het in Vremde donderdag Hemelvaartsmarkt. Naast de vaste marktkramen zullen er meerdere losse kramen aanwezig zijn terwijl er hapjes en drankjes geserveerd worden.

Het is een extra actie voor een markt die het moeilijker heeft na een mooi begin in september 2021. “De markt van Vremde kende een goede start, maar ze is daarna weggedeemsterd. Toch moeten we blijven geloven in de markt”, geeft burgemeester Koen T’Sijen (Pro Boechout-Vremde) aan na een vraag van gemeenteraadslid Mieke Kaniszaï (Vlaams Belang).

Zij vindt dat de markt zich in een vicieuze cirkel bevindt met te weinig kramen waardoor er te weinig bezoekers komen. Ze stelt voor om lokale ambachten tijdens de zomer een plaats te geven op de markt.

Volgens de burgemeester is deze vraag al gesteld maar was er weinig interesse. “De markt telt zeven vaste voedingskramen en een met kledij. Alle producten zijn aanwezig en het is een kwaliteitsvol aanbod. Om na te gaan of de inwoners van Vremde veel gebruik maken van de markt gaan medewerkers van onze diensten een telling van de klanten houden en vrijblijvend vragen van waar de mensen komen. Een bevraging onder de marktkramers geeft aan dat er op een kalme donderdag honderd klanten komen en op een goede zijn er tot 150 bezoekers. Deze bezoekers doen ook echt hun aankopen”, schetst T’Sijen de huidige situatie.

Hij hoopt dat een feestactie zoals Hemelvaart voor een nieuw elan zorgt. Een aangepast marktreglement maakt markten op feestdagen trouwens mogelijk. Donderdag staat de markt van 8 tot 14 uur in de Boomkensstraat. (fisp )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boechout