Paramount Miami Worldcenter
Volledig scherm
© Paramount Miami Worldcenter

Nieuwe gebouwen krijgen nu al landingsplaatsen voor vliegende auto

De toekomst is hier: nieuwe luxueuze appartementen in Miami worden uitgerust met een ‘skyport’ op het dak voor vliegende auto’s.

13 reacties

  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Daar gaat gras op groeien vrees ik wegens 'non use'.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Ik zie een vlieg-auto nog niet landen op zo'n oppervlakte, een heli wel.
  • Paul Corvair

    6 jaar geleden
    We kunnen ons nog niet aan de regels houden op aangelegde wegen. Wat zou dat lukken in de lucht.
  • stijn rogiers

    6 jaar geleden
    Schoon op papier veilig is een ander verhaal
  • marcus bastiaensens

    6 jaar geleden
    Musk met zijn batterijen en zelfrijdende autos is reeds voorbijgestreefd. Ieder zijn drone morgen. Dan kunnen de groenen en roden eindelijk fietsen op onze smalle autostrades en zebrapaden.
  1. GOD rijdt in een Porsche, JESUS in een Jaguar: kan je werkelijk élk woord kiezen voor een gepersonaliseerde nummerplaat?
    PREMIUM

    GOD rijdt in een Porsche, JESUS in een Jaguar: kan je werkelijk élk woord kiezen voor een gepersona­li­seer­de nummer­plaat?

    Gespot in Antwerpen: een auto met nummerplaat ALLAH-1. Ja, gepersonaliseerde platen zijn een hit, en zowat alles lijkt te kunnen. “We proberen zo vrij mogelijk te zijn”, bevestigt Thomas De Spiegelaere van de FOD Mobiliteit in Dag Allemaal. “Waarom zouden we weigeren als iemand 1.000 euro over heeft om rond te rijden als KUT-WIJF?” Maar er zijn wel degelijk grenzen. Hier moet je op letten als je jezelf - of iemand anders - graag een persoonlijke nummerplaat cadeau doet.
  2. Wie thuis zijn elektrische bedrijfswagen oplaadt, kan kosten belastingvrij terugkrijgen: “Maar er zijn voorwaarden”
    PREMIUM

    Wie thuis zijn elektri­sche bedrijfswa­gen oplaadt, kan kosten belasting­vrij terugkrij­gen: “Maar er zijn voorwaar­den”

    Als je tankt met een bedrijfswagen die op een fossiele brandstof rijdt en je werkgever die kosten terugbetaalt, betaal jij geen belasting op dat voordeel. Maar hoe zit dat met een elektrische auto die je thuis oplaadt? Zijn de elektriciteitskosten die je werkgever terugstort op je rekening ook belastingvrij? En wat als je je bedrijfsauto oplaadt met zonne-energie? Wim Depondt van Acerta Consult legt uit en haalt heikele punten aan. “Je elektrische bedrijfsauto opladen kan tot een maandpiek leiden, en dus je capaciteitstarief verhogen.”