zaterdag 24 maart 2018 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Maaseik versloeg Aalst begin februari in de reguliere competitie al met 3-1. Kloppen ze de Ajuinen zondag opnieuw in de Final Four? dd

Volleybal

Maaseik na Siberië opnieuw vol aan de bak in Final Four

“Frustratie wegwerken”

Donderdag keerde Maaseik terug van een zware Champions-League trip naar Novosibirsk, zondag start het in de competitie aan de Final Four. Daarin wachten Roeselare, Menen en Aalst in een race richting de finale. Eerste opdracht: met een zege starten tegen de Ajuinen. “Vanaf nu zijn er geen simpele wedstrijden meer. Elke ploeg start weer vanaf nul, elk punt telt. We willen tegen Aalst onze frustratie van de gemiste Final 6 wegspelen”, aldus coach Joel Banks.

Beginnen met winst voor eigen publiek is een must. Na zes rechtstreekse confrontaties - uit en thuis - met de andere drie beste Belgische teams, volgt het keiharde, maar eerlijke verdict: de twee ploegen met de meeste punten stoten door naar de finalematchen en strijden om de titel.

Wie nu plaats één pakt, mag dan thuis starten en zo ook een eventueel vijfde en laatste duel voor de titel voor eigen publiek afwerken. Maar eerst vooruitblikken op Aalst met coach Banks, Noliko-spelers Gevert en Mijatovic en Aalst-sterkhouder Colson (ex-Maaseik).

Zondag 15.00u: N. Maaseik - Aalst (EuroMillions League Final Four)

Is de uitschakeling IN DE CL doorgespoeld? 

“Een vervelend gevoel”

Man-in-vorm Sebastian Gevert: “We zitten ergens nog steeds met een vervelend gevoel. We lieten de Final 6 uit onze handen glippen. Maar de neuzen staan in dezelfde richting. We willen leren uit onze fouten. Ook de peptalk van Wout Wijsmans deed deugd. We mogen trots zijn, en vooral: zondag wacht een opnieuw zéér belangrijke match. Aan ons om veerkracht te tonen. De Final Four wordt niet gemakkelijk, maar uit of thuis, we willen alles winnen. Het vertrouwen en geloof is groot.” 

 Dick Demey

Hoe fel zit de Siberische trip nog in de benen? 

“Geen tijd om te zeuren”

Middenman Dane Mijatovic: “Naast de ontgoocheling heeft elk spelerslijf nog wel wat last van vermoeidheid. De trip was niet te onderschatten. Zelf sliep ik ook niet goed in Siberië en tijdens de vlucht. Toch zijn we er op training meteen ingevlogen. Ideaal om de reis van ons af te werken. We hebben ook geen tijd om te zeuren, Aalst volgt snel. De focus lag meteen op de juiste voeding, veel drinken, trainen en rusten. We zullen er staan. De adrenaline zal de bovenhand nemen. We willen zo graag de finale bereiken.” 

Hoe sterk is tegenstander Aalst? 

“Ze zijn sterker geworden”

Coach Joel Banks: “Sinds het vertrek van Depestele lijkt het team dichter naar elkaar toegegroeid. Als ploeg zijn ze sterker geworden. Ze vechten voor elkaar. Met Colson en Wendt hebben ze goede afwerkers. We zijn op onze hoede, meteen winnen is een must. We komen sterker uit de Champions League-campagne, al is snel herstellen van de reis en het tijdsverschil niet evident. Daar heeft Aalst een licht voordeel. Ik verwacht dezelfde uitstekende mentaliteit van mijn spelers. Dan kunnen we ver geraken.” 

 Gregory Van Gansen


Wat zijn de Aalsterse ambities? 

“Willen finale spelen”

Tegenstander Martijn Colson: “Tuurlijk willen we de finale spelen, maar de druk ligt bij Maaseik en Roeselare. We kenden enkele blessures en het vertrek van Depestele was een zware dobber. We verloren maturiteit, maar er is tegelijk ook wel wat druk mee vertrokken. Er heerst nu een gevoel dat we niets te verliezen hebben. We geloven in puntenwinst in Maaseik. Ik heb trouwens het gevoel dat ze wat moe aan het worden zijn. Hun beste vorm lijkt gepasseerd. Daar kunnen wij misschien van profiteren.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws