Werken op de Cockerillplaats.© Joris Herregods

Vanaf volgende week overweg Cockerillplaats door werken afgesloten

Hoboken -

Fase 3 van de 4 van de renovatiewerken aan de Cockerillplaats nadert zijn voltooiing. De eindwerken van deze fase brengt tijdelijke hinder met zich mee. Zo wordt de overgang vanaf dinsdag 21 tot zaterdag 25 mei volledig afgesloten.

Op dit moment wordt er nog intensief gewerkt aan het kruispunt Kapelstraat-Lumbeeckstraat en aan de spoorwegovergang, evenals in de Jozef Leemanslaan ter hoogte van het Cockerillhof en in de Kapelstraat tot aan het kruispunt met de Edmond Cretsstraat. Op 31 mei zullen de overweg, de Lumbeeckstraat en de Jozef Leemanslaan weer opengesteld worden voor gemotoriseerd verkeer.

Tijdens de werkzaamheden zal er hinder zijn voor voetgangers en fietsers. Om de overweg zo snel mogelijk weer open te stellen voor gemotoriseerd verkeer, zal deze van dinsdag 21 mei tot zaterdag 25 mei volledig afgesloten worden voor zowel fietsers als voetgangers.

Als gevolg van deze afsluiting zal ook de fietsostrade ter hoogte van de Cockerillplaats tijdelijk niet toegankelijk zijn, van dinsdag 21 mei tot vrijdag 31 mei. Fietsers worden omgeleid via de Emiel de Harvenstraat, de Wielrijdersstraat, De Hertstraat en de Vinkeveldenstraat.

In de volgende fase, fase 4, zal de focus liggen op de Cockerillplaats zelf. Meer informatie daarover zal het district Hoboken pas binnenkort geven.

 (ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners