Ito opende de score met een fraai afstandsschot.© BELGA

Westerlo 2 STVV 2  

Pareltjes van Ito en Bertaccini volstaan niet voor STVV om volle buit te pakken in ’t Kuipje

Westerlo en STVV maakten fraaie goals in ’t Kuipje, maar een winnaar kwam er niet: 2-2. Voor de Kanaries lieten Ito en Bertaccini een doelpunt en een assist optekenen.

Gunter Schoofs

Vier wijzigingen bij STVV in vergelijking met de match op Standard. Wingbacks Ananou en Bocat kwamen in de ploeg, net als aanvoerder Godeau en topschutter Koïta. Smets raakte tijdig fit.  

Bertaccini startte op de positie van de geblesseerde Steuckers en kreeg de eerste kans. Ito zette hem alleen voor Bolat, maar de Luikenaar trapte onbesuisd over het kader. Een fameuze misser, aangever Ito begreep er niets van. En dus probeerde de kleine Japanner het een minuut later zelf. Met meer succes dan Bertaccini. Zijn loeier floot aan kruissnelheid tegen de netten, ondanks een handje van Bolat.

Bertaccini liet oog in oog met Bolat de 0-1 liggen.© BELGA

Een wedstrijd zonder betekenis? Nee, hoor. De STVV-bank vierde alsof het naar een volgende ronde in Europa mocht. En het feestgedruis was amper verdwenen of staf en invallers veerden alweer recht. Maar Bolat deed nu beter dan in de fase van de openingsgoal. Zijn knappe reflex was broodnodig, want Koïta vuurde met buskruit. Ei zo na stond het 0-2, een vliegende start van STVV.

Zidane-beweging

Westerlo herstelde zich met een flauwe afstandspoging, maar de kwaliteit bleef van STVV komen: Bocat met een Zidane-beweging en zelfs de statische Godeau pakte uit met een pass achter het steunbeen. Alleen voorin moest het efficiënter met Koïta, Bertaccini en Zahiroleslam, die niet deden wat ze van mekaar wensten in de laatste meters. Een beetje uit het niets kwam de thuisploeg langszij. Het wreefschot van Bos van buiten de zestien - met zijn mindere rechter nota bene - zoefde om de oren van een kansloze Suzuki: 1-1. Een tweede wereldgoal van de avond, maar waar was bewaker Ananou? Na die gelijkmaker tankte Westerlo vertrouwen en werd het gevaarlijker dan STVV. Piedfort kreeg op slag van rust een kans op 2-1, Suzuki redde met de voet.

© BELGA

2-1 ondanks lange VAR-check

De tweede helft was maar net op gang gefloten of het was weer raak voor Westerlo. Aan de tweede paal werd een verre pass van Sydorchuk door Yow terug naar het centrum gebracht. Daar hoefde Stassin zijn voet maar tegen het leer te zetten: 2-1 en daar veranderde ook een lange check van de VAR voor vermeend buitenspel niets aan. STVV moest dringend een tandje bijsteken, want de grinta van in de beginfase was verdwenen.

Bocat viel geblesseerd uit, maar zijn vervanger Ogawa kwam vrijwel meteen met een gevaarlijke voorzet. Ito drukte af, maar miste dit keer het doel van Bolat. De inbreng van Ogawa bracht opnieuw aanvallende schwung bij STVV. Ook Koïta vond een tweede adem, met een vrije trap testte hij de vuisten van de Westerlo-doelman.

Toen hij de tweede keer oog in oog met Bolat kwam trof Bertaccini wel raak.© BELGA

Aalvlugge Bertaccini

Daarna leek STVV het evenwicht kwijt, tot Ito en Bertaccini plots met een klasseflits op de proppen kwamen. Een pass door het centrum van Ito. Bertaccini reageerde gevat - wat een snelheid in de eerste meters! - en speelde Bolat simpel uit: 2-2. Weer was er een uitgebreide VAR-check wegens randje buitenspel, maar ook nu ging het feest door. Bertaccini werd nadien wel wat overmoedig, Fink probeerde het slotkwartier helemaal naar de hand van STVV te zetten met enkele wissels. Suzuki moest wel ingrijpen bij een kopbal, hij kreeg net iets meer werk dan collega Bolat. Toch kon het - zoals in het verleden wel vaker in Westerlo-STVV - nog alle kanten uit.

We kregen zowaar tien minuten extra tijd én het debuut van de jonge Nhaili als Kanarie. Barnes kwam nog het dichtst bij de winning goal, maar de 2-2 bleef op het bord. STVV bleef zo ook in de vierde ontmoeting met Westerlo dit seizoen ongeslagen.

WESTERLO: Bolat, Reynolds, Neustädter, Tagir, Bos, Sydorchuk, Piedfort, Madsen, Alcocer, Yow, Stassin.

STVV: Suzuki – Van Helden, Smets, Godeau – Ananou, Delorge, Ito, Bocat - Bertaccini, Koïta, Zahiroleslam.

Vervangingen: 58’ Bocat door Ogawa, 78’ Ananou door Vanwesemael, 78’ Bertaccini door Barnes, 78’ Yow door Sayyadmanesh, 78’ Stassin door Frigan, 88’ Alcocer door Rommens, 88’ Madsen door Borys, 90’ Koïta door Nhaili, 90’ Zahiroleslam door Kaya .

Doelpunten: 8’ Ito 0-1, 32’ Bos 1-1, 47’ Stassin 2-1, 69’ Bertaccini 2-2.

Gele kaarten: Ananou (fout), Reynolds (fout), Godeau (fout), Sydorchuk (fout).

Scheidsrechter: Bourdeaud’hui.

Toeschouwers: 3.750. (gus)

Aangeboden door onze partners