VIDEO. Met de Champions League als kers op de taart? Clubicoon Marco Reus verlaat Borussia Dortmund na 12 jaar

Clubicoon Marco Reus (34) neemt op het einde van dit seizoen na 12 jaar afscheid van Borussia Dortmund. De middenvelder en Duitse club hebben in onderling overleg besloten om zijn contract niet te verlengen. “Maar eerst hebben we nog één groot doel: de Champions League winnen”, klinkt het.

sfk

Marco Reus speelde van 1995 tot begin 2005 in de jeugdopleiding van Borussia Dortmund en keerde in de zomer van 2012 als Duits voetballer van het jaar terug van Mönchengladbach naar BVB. Reus was een belangrijk onderdeel van het team dat in 2013 naar de Champions League-finale in Londen stormde en twee keer de DFB-Pokal won, waarbij hij in 2021 zelf de trofee in ontvangst mocht nemen als aanvoerder.

De middenvelder droeg de armband voor de Schwarzgelben tussen 2018 en 2023. Hij zal voor altijd een van de grote figuren van de club blijven. In zijn 424 optredens tot nu toe heeft hij 168 doelpunten gescoord en nog eens 128 geassisteerd. In 2019 werd hij voor de tweede keer verkozen tot Duits Voetballer van het Jaar.

“Ik ben ongelooflijk dankbaar voor en trots op deze speciale tijd bij mijn club Borussia Dortmund. Ik heb meer dan de helft van mijn leven bij deze club doorgebracht en van elke dag genoten, ook al zijn er natuurlijk ook moeilijke momenten geweest. Ik weet nu al dat ik het moeilijk zal vinden om aan het einde van het seizoen afscheid te nemen. Toch ben ik blij dat er nu duidelijkheid is en dat we ons volledig kunnen richten op de zeer belangrijke laatste wedstrijden die we nog moeten spelen. We hebben een groot doel voor ogen (red. de Champions League) dat we met z’n allen willen bereiken. Daarvoor hebben we al onze ongelofelijke fans nodig, aan wie ik mijn oprechte dank wil uitspreken voor hun ongelofelijke steun door de jaren heen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal