Bronnen: Apple en OpenAI dicht bij deal over ChatGPT op iPhones

Nieuws
Apple zit dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer iPhones.
anp
zaterdag 11 mei 2024 om 09:13
Afbeelding
beeld anp

Het is de bedoeling dat Apple-gebruikers die functies na de update naar besturingssysteem iOS 18 op hun apparaten kunnen gebruiken, melden de bronnen. Zij benadrukken echter dat er nog geen overeenkomst is en dat er geen garantie is dat deze er op korte termijn komt. Tegelijkertijd zou Apple ook in gesprek zijn met Alphabet, het moederbedrijf van Google, over het verkrijgen van een licentie voor het gebruik van Gemini. Dat is de chatbot van Google.

Apple is van plan om in juni, tijdens de jaarlijkse Apple Worldwide Developers Conference, grote aankondigingen te doen op het gebied van AI. Topman Tim Cook zei vorig jaar nog ChatGPT te gebruiken, maar dat er nog een aantal problemen waren met de chatbot die opgelost moesten worden. Cook beloofde dat de AI-functies voor iPhones en iPads op een ‘zeer doordachte basis’ zouden worden toegepast.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bedrijven keren voor record aan dividend uit

Bedrijven hebben in het eerste kwartaal van dit jaar een recordbedrag van ruim 313 miljard euro aan dividend uitgekeerd. Dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Afbeelding

Consumentenvertrouwen fractie lager, na stijging afgelopen maanden

Het vertrouwen van consumenten is in mei een fractie gedaald ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De kleine daling volgt op acht maanden waarin het consumentenvertrouwen juist verbeterde.

Afbeelding

Troepen Taiwan paraat om militaire 'vergeldingsoefeningen' China

Het Taiwanese leger heeft zijn strijdkrachten gemobiliseerd nadat China donderdagochtend begonnen was aan twee dagen van militaire 'vergeldingsoefeningen' rond het eiland. China verwijt Taiwan 'separatistische handelingen'.

Afbeelding

Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers.

Afbeelding

Boeing en NASA mikken nu op 1 juni voor lancering Starliner

NASA en Boeing mikken op 1 juni voor de lancering van de eerste bemande vlucht in hun Starliner-ruimtevaartuig, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

Afbeelding

Colombia gaat ambassade openen in Palestijnse stad Ramallah

De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft opdracht gegeven tot de opening van een ambassade in de Palestijnse stad Ramallah. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Luis Gilberto Murillo woensdag.