Joost Klein stijgt sinds onderzoek weer bij bookmakers

Nieuws
Joost Klein en Nederland zijn sinds de bekendmaking van het onderzoek naar de zanger weer gestegen bij de bookmakers. Nederland is nu opgeklommen naar de zevende plek in het lijstje waarin de wedkantoren voorspellen wie de grootste kans maakt om het liedjesfestijn te winnen.
anp
zaterdag 11 mei 2024 om 09:12
Afbeelding
beeld anp

Klein mocht vrijdagavond vanwege het onderzoek niet meedoen aan de generale repetitie in Malmö. In plaats daarvan werd een opname getoond van de halve finale, van donderdag. Het publiek zong en klapte hard en enthousiast mee.

Martin Österdahl, executive supervisor van het Eurovisie Songfestival, werd daarentegen uitgejouwd door het aanwezige publiek. Hoogstwaarschijnlijk hielden de aanwezigen hem verantwoordelijk voor de afwezigheid van Joost Klein en aanwezigheid van de Israëlische zangeres Eden Golan. De aanwezigheid van Israël is omstreden vanwege de oorlog in Gaza. De afgelopen weken waren er in de Zweedse stad veel pro-Palestijnse demonstraties.

In de finale staan zaterdagavond - als Joost Klein mee mag doen - 26 acts. De grote favorieten van de avond zijn volgens de bookmakers Kroatië, Israël en Zwitserland.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederland roept Israël op uitspraak VN-hof over Rafah na te leven

Nederland 'respecteert' de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof, dat Israël heeft opgedragen het offensief in Rafah te stoppen, en roept op die na te leven. Dat laat een woordvoerder van demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) weten.

Afbeelding

EU denkt over overnemen grensovergang tussen Gaza en Egypte

De Europese Unie denkt erover om na afloop van de oorlog in Gaza weer te gaan helpen bij de bewaking van de grensovergang tussen de Gazastrook en Egypte. Israël en onder meer de Verenigde Staten hebben om zo'n EU-missie gevraagd, zeggen EU-diplomaten.

Afbeelding

Oekraïne gebruikt deel wapens VS niet door gps-jamming Rusland

Oekraïne gebruikt een deel van de Amerikaanse gps-geleide wapensystemen amper omdat Rusland ze telkens tegenhoudt door middel van gps-jamming, technologie die gps-signalen verstoort.

Afbeelding

Rechter: hoogleraar UM terecht ontslagen om verdachtmakingen

De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag de arbeidsovereenkomst van de Universiteit Maastricht (UM) met een hoogleraar ontbonden. Dat gebeurde op verzoek van de UM.

Afbeelding

Gegevens klanten ABN AMRO mogelijk gelekt bij cyberaanval

De gegevens van een aantal klanten van ABN AMRO zijn mogelijk buitgemaakt bij een cyberaanval op een leverancier van de bank. ABN AMRO benadrukt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn 'dat onbevoegden daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van de gegevens van klanten'.

Afbeelding

Biotechnoloog Vivoryon knalt opnieuw omhoog op terughoudend Damrak

Vivoryon Therapeutics heeft opnieuw een flinke opmars gemaakt op de aandelenbeurs in Amsterdam. De Duitse biotechnoloog werd donderdag al 57 procent meer waard, na presentatie van de kwartaalresultaten.