Ondanks twee goals van Herbots verloor Alken het belangrijke duel tegen Aalst.© Jill Delsaux

VROUWENVOETBAL. OVERZICHT. Alken in slechte papieren, Patro en Alken B schieten met scherp

In eerste nationale gingen zowel Genk als Alken nipt onderuit. Alken komt zo in slechte papieren en moet mogelijk de dalerseindronde spelen. In tweede provinciale zetten Patro (0-16) en Alken B (0-10) monsterscores neer. De Alkense dames stijgen naar eerste provinciale. Lees hier alle verslagen van het vrouwenvoetbal in de Limburgse reeksen van dit weekend.

Erik Martens

EERSTE NATIONALE

Standard B 2 - Genk B 1 - Rust: 2-1. Genk - gehavend door een zieke en blessure tijdens de opwarming - was al snel op achtervolgen aangewezen: 2-0 na een half uur. Beyens bracht de bezoeksters nog vóór de rust opnieuw in de wedstrijd, maar daarna kon Genk geen meer vuist maken. Er kwamen nog wel kansen, maar die werden niet benut.

Alken 2 - Aalst 3 - Rust: 1-2. Alken begon goed aan deze belangrijke partij met een vroege treffer van Herbots. Daarna keerde Aalst de rollen om tot 1-3, na een onoplettendheid, een tegenaanval (na een bal op de lat) en een treffer bij de eerste kans na rust. Alken gaf zich niet gewonnen en na de 2-3 van Herbots drong de thuisploeg fors aan, maar de gelijkmaker kwam er niet.

EERSTE PROVINCIALE

Bilzen B 2 - Kadijk 1 - Rust: 1-1. Doelpunten: Lehaen 0-1, N. Michiles 1-1, Wouters 2-1.

Zonhoven 0 - Eksel 5 - Rust: 0-2. Doelpunten: Vromans 0-1, Verjans 0-2, Vromans 0-3, Ceyssens 0-4, Vromans 0-5.

STVV B 0 - Bocholt 4 - Rust: 0-1. Doelpunten: Vandersteegen 0-1, Vandersteegen 0-2, Tielen 0-3, Nouwen 0-4.

Elen 3 - Diepenbeek 6 - Rust: 1-4. Doelpunten: C. Wijnants 0-1, Baerts 0-2, Laenen 0-3, Lomma 1-3, Vandermaesen 1-4, Sayed Azab 2-4, A. Wijnants 2-5, Meertens 3-5, A. Wijnants 3-6.

Bilzen Youth 5 - Wiemismeer 0 - Forfait van Wiemismeer.

TWEEDE PROVINCIALE

Diepnebeek B 1 - Tongeren 5 - Rust: 0-2. Doelpunten: Verstraete 0-1, Bastiaens 0-2, Bosak 0-3, Laenen 1-3, Colson 1-4, Colson 1-5.

Lommel 0 - Alken B 10 - Rust: 0-3. Doelpunten: Hermans 0-1, Valee 0-2, Put 0-3, Berden 0-4, Put 0-5, Strauven 0-6, Berden 0-7, Hermans 0-8, Hermans 0-9, Put 0-10.

WAVO 3 - Stokkem 2 - Rust: 1-2. Doelpunten: Daelmans 0-1, Fichera 0-2, Ceyssens 1-2, G. Janssen 2-2, Geerkens 2-3.

Bocholt B 0 - Patro A 16 - Rust: 0-12. Doelpunten: Janssens (own) 0-1, Vander Kracht 0-2, Reynders 0-3, Jongen 0-4, Lakhiar 0-5, Jongen 0-6, Mols 0-7, Jongen 0-8, Jongen 0-9, Lafnoune 0-10, Lakhiar 0-11, Vander Kracht 0-12, Mols 0-13, Lafnoune 0-14, Jongen 0-15, Rutten 0-16.

Membruggen 0 - STVV C 4 - Rust: 0-1. Doelpunten: Vanholst 0-1, Serré 0-2, Serré 0-3, Sulter 0-4. (erma)