ANALYSE. Jacky Mathijssen: “Ik zou Delorge, Smets en Steuckers nog één seizoen op Stayen proberen te houden”

Een typische eindeseizoenswedstrijd van STVV op bezoek bij Sclessin eindigde op een gelijkspel: 1-1 Onze huisanalist Jacky Mathijssen zag een wedstrijd die weinig om het lijf had, maar heeft wel lof voor de Truiense aanpak in deze play-offs. “Ook in dit soort verplichte nummertjes zie je veel positiefs bij STVV.”

Thomas Standaert

“Dit was het schoolvoorbeeld van een Play-off 2-wedstrijd met twee teams die nog weinig te winnen of te verliezen hebben. Maar ook in dit soort verplichte nummertjes zie je veel positiefs terug bij STVV. Zo telde ik bijvoorbeeld twaalf Belgen in hun wedstrijdselectie. In vergelijking met veel andere clubs blijven er dat toch opvallend veel.”

“Daarnaast is het duidelijk dat de coach en de club al vooruitwerken naar volgend seizoen. Fink heeft verklaard dat hij niet de intentie heeft om te vertrekken. Het tegenovergestelde zou jammer zijn, want hij heeft toch voor een nieuwe positieve wind gezorgd in en rond de club. Iedereen gaat er wel van uit dat er deze zomer twee of drie jongens gaan vertrekken. Dus is het normaal dat hij nu al aan een basis probeert te werken waarop hij volgend seizoen kan verder bouwen.”

Interessante zomer

“Het belooft toch een interessante transferzomer te worden voor STVV. Als er één of twee sleutelspelers vertrekken, dan gaan ze dat kunnen opvangen. Maar het mogen er ook geen vijf zijn. Dan valt toch een groot deel van het vertrouwen en de opgebouwde automatismen weg van dit seizoen.”

“Wie ik het liefste zou willen houden als ik coach was? Ik zou aandringen bij de club om er alles aan te doen om jongens als Smets, Delorge en Steuckers nog één seizoen op Stayen te houden. Geef ze een mooi nieuw contract én de garantie dat ze volgende zomer weg mogen voor een correcte prijs. Zo creëer je een win-winsituatie. De spelers kunnen nog één jaar mooi verdienen in een vertrouwde omgeving en als club weet je dat die investering op het einde van de rit dubbel en dik gaat terugverdienen.”

“Tegelijk moet de club dan wel blijven investeren in een competitieve U23-ploeg, want blijkbaar is er daar nog wel wat talent op komst. Zo kan het verlies van de sterkhouders opgevangen worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer