Antwerp-speler Eliot Matazo betrokken bij ernstig ongeval met fietser in Schoten, slachtoffer (85) overleden

Antwerp-middenvelder Eliot Matazo (22) is zaterdagochtend betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval met een fietser, dat liet zijn club zaterdag zelf weten op X. Het ongeval gebeurde op de Bredabaan in Schoten, zo bevestigt de politie van Schoten. De 85-jarige fietser die werd aangereden is overleden aan de verwondingen.

jaa, joro

“Vanochtend is Eliot Matazo betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeval met een fietser”, liet voetbalclub Antwerp zaterdagmiddag zelf weten op X. “Volgens de eerste vaststellingen zou de fietser mogelijk verblind zijn geweest door de zon en door het rood licht zijn gereden. Zoals gebruikelijk bij dit soort ongevallen werd bij Eliot een speeksel- en alcoholtest afgenomen, beide waren negatief. Er zijn ook geen aanwijzingen dat er sprake zou zijn van overdreven snelheid”, aldus Antwerp.

“Zonder te willen vooruitlopen op het onderzoek naar het ongeval wijzen alle elementen, waaronder de verklaringen van getuigen, in de richting van een spijtig ongeval”, meldt de club verder in de mededeling.

“Onder de indruk”

Het ongeval deed zich voor op de Bredabaan in Schoten, zo kregen we te horen van de lokale politie. Daar bevestigen ze de feiten. “Volgens de eerste vaststellingen betreft het een spijtig ongeval. De fietser was vermoedelijk verblind door de zon en is door het rood licht gereden. Er was ook geen sprake van te hoge snelheid en de bestuurder van de wagen had niet gedronken. De Bredabaan was een tijdje afgesloten. Er diende geen verkeersdeskundige ter plaatse te komen, gelet de omstandigheden.” De politie kreeg zaterdagavond bevestiging dat het slachtoffer (85) is overleden.

“Volgens de eerste vaststellingen betreft het een spijtig ongeval”

Lokale politie Schoten

“Eliot is enorm onder de indruk van de gebeurtenissen en noch speler noch de club zullen verdere verklaringen afleggen tot het onderzoek is afgerond. Onze gedachten gaan uit naar de fietser en zijn familie, en Eliot en de club hopen op een goede afloop”, stelt het clubstatement voorts.

Matazo stond donderdag nog in de basiself bij de Great Old tijdens de verloren bekerfinale tegen Union. De middenvelder, die ook aanvoerder is van de Belgische nationale beloftenploeg, wordt tot aan het einde van dit seizoen gehuurd van AS Monaco.