Verschillende camera’s konden de man vastleggen.© Federale Politie

Twintiger opgepakt op verdenking van home-invasion en verkrachting van 69-jarige vrouw

Na een succesvol opsporingsbericht is een verdachte aangehouden voor vreselijke feiten in Sint-Niklaas. De man zou een 69-jarige vrouw hebben verkracht tijdens een home-invasion in Sint-Niklaas.

scl

De feiten vonden plaats op zondag 3 maart. Een onbekende man belde aan bij het slachtoffer. Zodra ze de deur opende, duwde de man haar naar binnen. Na een tijdje verliet de man de woning en liet hij het slachtoffer gewond achter. Hij stal wat cash geld en de gsm van de vrouw. Hij vluchtte weg in de richting van het station, waar verschillende camera’s hem konden vastleggen tijdens zijn rit naar Antwerpen.

“Naar aanleiding van het opsporingsbericht dat Faroek verspreidde over de feiten, kwamen enkele nuttige tips binnen”, meldt het parket van Oost-Vlaanderen. “Op basis hiervan kon een verdachte, een 28-jarige man afkomstig uit Somalië, geïdentificeerd en opgepakt worden.”

De man wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. De gezondheid van het slachtoffer, dat al slecht ter been was, is sinds de feiten fel achteruitgegaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer