Tientallen festivalgangers Tomorrowland onterecht geweigerd

Van de 33 mensen die Tomorrowland niet binnen mochten, werden 28 personen onterecht geweigerd. Dat meldt VTM NIEUWS, nadat de zender een rapport van het Comité P kon inkijken.

wver

De 400.000 festivalgangers die een ticket hadden gekocht en de medewerkers van het populaire dancefestival in Boom, werden afgelopen zomer proactief gescreend door de federale politie. Op basis een negatief advies kregen 33 tickethouders te horen dat ze niet welkom waren op Tomorrowland. 28 Festivalgangers werden onterecht geweigerd, meldt het rapport.

“De vaststelling dat 28 personen ten onrechte een negatief advies gekregen te hebben, werd ter kennis gebracht bij de coördinator van de federale politie voor aanvang van het eerste weekend Tomorrowland. Die heeft er echter voor geopteerd om de genomen beslissing te handhaven”, citeert VTM NIEUWS uit het rapport.

Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie, verklaarde enkele maanden geleden nog dat de politie “ieder dossier individueel heeft bekeken, en uiteindelijk is er een beperkte selectie overgebleven”.

De Privacycommissie stelde zich meteen vragen bij die praktijk en noemde de screening problematisch. “We ontvingen een aantal klachten en vragen van ongeruste burgers die om “veiligheidsredenen” de toegang tot Tomorrowland worden geweigerd”, klinkt het bij de commissie. “De screening werd geenszins door ons goedgekeurd.”

Woensdag wordt het rapport van het Comité P besproken in het parlement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer