Club Brugge investeert in nieuwe grasmat maar is niet opgezet met beslissing Cercle: “Ontgoocheling”

© Photo News

De relatie tussen stadsgenoten Club en Cercle Brugge is momenteel niet bepaald uitstekend te noemen. Blauw-zwart investeert deze winter een nieuwe grasmat in Jan Breydel maar groen-zwart wil niet meebetalen.

vtvn, gma, kv

“Club Brugge heeft met ontgoocheling kennis genomen van de beslissing van Cercle Brugge om niet mee te participeren in de aanleg van een nieuwe grasmat. Deze beslissing komt er na gesprekken met de Russische eigenaars alsook met het management van Cercle Brugge”, klinkt het op de website van de leider in de Jupiler Pro League.

Het is niet de eerste keer dat Club investeringen alleen moet dragen. “Cercle bevestigt dat pas vanaf volgend seizoen kan gesproken worden over nieuwe investering en er dus geen bereidheid is om nu mee te investeren in een nieuwe grasmat. Club Brugge betreurt deze beslissing, gezien ook de eerdere investeringen van meer dan 5 miljoen euro in een nieuw terrein, volledig vernieuwde business seats en een nieuw ledboardingsysteem die volledig door Club gedragen werden en waar Cercle Brugge ten volle het gebruik kan van genieten.”

Cercle is “verbaasd”

Bij Cercle zijn ze zich van geen kwaad bewust. “Cercle Brugge KSV reageert verbaasd op de communicatie van Club Brugge omtrent het dossier rond een mogelijke nieuwe grasmat. Eind vorige week werd Cercle Brugge gevraagd om de helft van de kosten van de nieuwe grasmat te betalen, zonder vooraf geraadpleegd te worden omtrent de aanbestedingsprocedure”, klinkt het.

“Cercle Brugge wijst erop dat er een overeenkomst, geldig tot 31 december 2019, bestaat tussen Cercle en Club Brugge over de bijdragen voor de velden en dat Cercle Brugge altijd alle financiële afspraken respecteert. Cercle Brugge heeft aan Club Brugge via een e-mail vandaag laten weten bereid te zijn om de gesprekken op gang te brengen.”

“Wij willen het overleg opstarten om de financiële afspraken van de bestaande overeenkomst, alsook de duur ervan, te herbekijken. Zo werd Club Brugge geïnformeerd. Cercle Brugge is zeker van oordeel dat het hier om een misverstand van Club Brugge gaat en wacht het antwoord van Club Brugge op deze uitnodiging tot dialoog af, maar staat er ook op dat Club Brugge zich aan de gemaakte afspraken houdt.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen