© Action Images via Reuters

Dartsicoon Peter Wright wil stilaan de fakkel doorgeven: “Ik ga nog één jaar meedoen aan de Premier League, als ze me kiezen”

Peter Wright is - na alle kritiek op zijn selectie - voor het tweede jaar op rij de rode lantaarn in de Premier League. Het Schotse dartsicoon denkt op z’n 54ste nog niet aan stoppen, maar hij wil stilaan plaatsmaken voor de jongere garde.

Vincent Van Genechten

Vorig jaar totaliseerde Snakebite 9 punten na zestien speelrondes, goed voor plek acht op acht deelnemers (waaronder Dimitri Van den Bergh). In 2024 is het nog slechter gesteld met Wright. Met nog één speelronde te gaan, telt hij amper 4 punten. Dat wil zeggen dat hij amper twee wedstrijden won in vijftien weken tijd.

De critici hebben dus overschot van gelijk gekregen. Niemand begreep echt de keuze voor Wright bij de zogenaamde acht beste darters van het moment, ondanks zijn winst van het EK in 2023.

“Als ik een major win en ze selecteren mij volgend jaar, dan wordt dat waarschijnlijk mijn laatste Premier League”, aldus Wright in een interview met Oche180. “Ik ga mijn uiterste best doen om met een overwinning afscheid te nemen. “Ik heb er geen verklaring voor, het loopt gewoon niet. Ik zeur er niet over, maar misschien is het het format. Of zo lang op de locatie zijn om me voor te bereiden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wright werd in maart 54 jaar, een leeftijd waarop de meesten al gestopt zijn of op de seniors tour actief zijn. “Ik word ouder en het reizen eist z’n tol”, klinkt het bij de tweevoudige wereldkampioen. “Ik ga mij dan liever concentreren op de andere toernooien. Laat die jonge gasten als Joe Cullen en Chris Dobey maar een kans krijgen. Of dit het einde is? Nee, ik geloof dat ik dit jaar zeker nog een major kan winnen. Ik heb daar nog een paar maanden de tijd voor en ik ga mezelf daar klaar voor maken.’’

Wright is een vaste waarde in de Premier League sinds 2013. Vier jaar later haalde hij zijn eerste en tot nu toe enige finale, die hij verloor van Michael van Gerwen met 11-10.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts