Vijftigtal studenten blijven slapen in tentjes op Universiteit: bezettingsactie breidt uit

Er zijn afgelopen nacht zo’n vijftig studenten blijven slapen in tenten in de Agora van de Universiteit Antwerpen. Tegenover maandagmiddag kwamen er verschillende tentjes bij en de organisatoren van het studentenprotest verwachten dat dit aantal nog zal toenemen.

STANDPUNT. “Het is al moeilijk genoeg in Israël, beste professoren”

De studenten eisen dat de universiteit haar banden met Israëlische onderwijsinstellingen verbreekt. De bezetting begon maandagmiddag, ook op andere universiteiten zijn er acties. De studenten eisen een academische boycot van Israël en vragen dat hun universiteit zich publiekelijk uitspreekt tegen de bezetting en voor een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza. 

Niet alleen studenten, ook enkele professoren van de UAntwerpen nemen deel aan het protest. “Als we ‘never again’ zeggen, dan gaat dat over alle mensen”, zegt Roschanack Shaery, professor in de moderne geschiedenis van het Midden-Oosten. “Ik wil de studenten die hier aanwezig zijn ook ondersteunen. Dit is een democratische actie en zij hebben het recht om van zich te laten horen.”

© rr

(evw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV