© if

De eerste selectie is een feit: Europees kampioene badminton Man-Kei To is eerste geselecteerde Belg voor Paralympics

G-badmintonspeelster Man-Kei To is de eerste Belgische atleet die zeker is van een selectie voor de Paralympische Spelen in Parijs. Dat heeft de Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee (BPC) deze week bekendgemaakt.

Bron: BELGA

De 37-jarige Man-Kei To uit Ninove werd vorig jaar nog Europees kampioene en won eind februari brons op het WK. Ze sloot de kwalificatieperiode af op de tweede plaats in de klasse WH1, waar atleten in een rolstoel met zware beperking deelnemen. Deze zomer zal ze deelnemen aan het enkelspel voor vrouwen. 

Olek Kazimirowski, Managing Director van het BPC en delegatieleider voor de Paralympische Spelen, spreekt van een nieuwe mijlpaal. “Deze eerste selectie is uiteraard een belangrijke stap richting de Paralympische Spelen in Parijs. Hiermee begint de samenstelling van het team dat ons land deze zomer in de Franse hoofdstad zal vertegenwoordigen.” 

G-badminton werd in Tokio 2020 voor het eerst opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen. De G-badmintoncompetities gaan dit jaar door in Parijs van donderdag 29 augustus tot en met maandag 2 september in de Arena Porte de la Chapelle.

In de komende weken zal het BPC nog meer selecties bekendmaken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen