Politie bevestigt: in zee gevonden vrouwentorso is van vermiste Zweedse journaliste

© REUTERS

De vrouwentorso die eerder deze week werd gevonden in de zee bij Kopenhagen, is die van Kim Wall, de Zweedse journaliste die twee weken geleden verdween in het gebied. Ook vonden Deense speurders bloedsporen van Wall in de duikboot van uitvinder Peter Madsen.

mtm, rrln

Een voorbijganger ontdekte maandag het vrouwentorso in het water bij het Deense eiland Amager en contacteerde de autoriteiten. Het ging om een romp zonder hoofd en ledematen. De politie van Kopenhagen bevestigt nu dat het om de vermiste Zweedse journaliste Kim Wall gaat. Politiewoordvoerder Jens Møller Jensen zei dat met de hulp van een tandenbortsel en een haarborstel een DNA-vergelijking kon gemaakt worden. Het lijk werd blijkbaar zodanig geprepareerd, dat het niet naar boven zou komen.

Forensische artsen hebben vastgesteld dat oorspronkelijk iets van metaal aan het lichaam van Kim Wall was bevestigd, wellicht om het lijk te verzwaren en op de zeebodem te houden. Bovendien werden een aantal verwondingen aangebracht aan de romp, waardoor vermoedelijk lucht en gas kon ontsnappen om te vermijden dat het lichaam naar boven zou drijven.

Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, omdat een autopsie zonder de verwijderde ledematen erg moeilijk is, aldus de woordvoerder.Wall werd op 10 augustus voor het laatst gezien toen ze samen met de Deense uitvinder Peter Madsen in de haven van Kopenhagen inscheepte op de bekende duikboot UC3 Nautilus, een creatie van de Deen. De duikboot zonk vrijdagochtend in de baai van Koge. Madsen werd gered door de marine, maar van Wall ontbrak elk spoor.

© EPA

De uitvinder beweerde aanvankelijk dat hij de vrouw na de tocht met de duikboot op een eiland in het Kopenhaagse havengebied had afgezet, maar de politie geloofde daar weinig van. Later veranderde hij zijn verhaal. Madsen beweert nu dat Wall door een ongeluk om het leven kwam in de UC3 Nautilus. Vervolgens zou hij haar overboord hebben gegooid.

© REUTERS

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen