© rr

Tiener ontdekt veiligheidslek in Tax-on-web, Financiën reageert pas zes maanden later

Een Vlaamse tiener heeft een mogelijk beveiligingsprobleem ontdekt bij de overheidswebsite My Minfin, waarin de elektronische belastingaangifte Tax-on-web zit. Een half jaar geleden meldde de Diepenbekenaar het probleem bij de FOD Financiën, maar pas vrijdag kreeg hij gehoor.

Ethische hacker Gilles Maes, intussen 20, stelde in juli vorig jaar een fout vast in de beveiliging van MyMinFin.be. Die fout maakt het mogelijk dat hackers de website kunnen manipuleren om gebruikers hun login, paswoord of token afhandig te maken of om een virus naar de pc van gebruikers te sturen.

Maes meldde het probleem naar eigen zeggen op 7 juli vorig jaar via het contactformulier op de website van de FOD Financiën en via een privébericht op Twitter, maar tot drie dagen geleden kwam er geen reactie en bleef de fout bestaan. Daarom besloot hij op 19 februari om het probleem openbaar te maken via Facebook.

Ondertussen heeft de FOD Financiën contact opgenomen met Maes. De Limburger is uitgenodigd om maandag het probleem te komen bespreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER