© JEFFREY GAENS

“Door de adrenaline vergat ik de vrieskoude”

Geduld wordt beloond. Bijna 7 maanden moest Nordin Jackers wachten op een nieuwe kans om het doel van KRC Genk te verdedigen. De doelman uit Veldwezelt bibberde van de kou, maar glom na afloop van trots met zijn clean sheet tegen Antwerp: “Het grootste compliment is voor mijn verdediging”, nuanceerde hij.

SVEN CLAES

Eén been. Meer ledematen had Nordin Jackers vrijdagavond niet nodig om een voorin onmondig Antwerp het scoren te beletten. In de vijftigste minuut was één beenveeg voldoende om Stallone Limbombe van een doelpunt te houden. De doelman uit Veldwezelt keek verder werkloos toe.

© JEFFREY GAENS

“In de eerste plaats een groot compliment voor mijn verdediging”, schuift Jackers de eer letterlijk voor zich uit. “Dankzij hen had ik nooit veel werk. Het is een fijn gevoel om voor eigen publiek de nul te houden. Ik had ook geen spanning, want ik had mijn debuut al een tijd achter de rug. Ik geniet van elke minuut die ik krijg. Het was niet warm, maar ik zat vol adrenaline waardoor ik de vrieskoude vergat. De steun van Danny Vukovic vanuit de tribunes gaf me een fijn gevoel.”

Dominant voetbal

De motor van KRC Genk sputterde bij het begin van de tweede helft, maar in het slotkwartier geraakte diezelfde motor eindelijk in een hoger toerental om het veldoverwicht om te zetten in een ruime 4-0-overwinning. “We hadden het inderdaad even moeilijk”, bevestigt de twintigjarige doelman. “Maar gelukkig herpakten we ons snel. In de eerste helft speelden we dominant voetbal en kwamen we verdiend op voorsprong. Over de hele wedstrijd gezien was het een verdiende overwinning.”

Vertrouwen

Het elftal van Philippe Clement won vier van haar laatste zes competitiewedstrijden. De eindspurt richting play-off 1 is in volle gang. “Het vertrouwen groeit week na week. Iedereen vindt zijn draai. We worden voor ons goed voetbal beloond met punten. De sfeer in de spelersgroep is uitermate positief. Hopelijk zetten we dit de komende twee weken verder. Waasland-Beveren en AA Gent zullen twee lastige wedstrijden zijn, maar in deze vorm mag dat geen probleem zijn. Elke speler in de selectie staat klaar om play-off 1 over de streep te trekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer