De broers Raf en Wim Pauwels samen met Ines Seutin van vzw Heide Atelier.© LWH

Heistse ijsjes likken kan nu ook aan Vlooybergtoren in Tielt-Winge

Heist-op-den-Berg -

Aan de bekende Vlooybergtoren in Tielt-Winge kan je vanaf heden op weekend-, feest- en schoolvakantiedagen een ijsje eten van de vzw Heide Atelier uit Heist-op-den-Berg.

De gemeente Tielt-Winge was al langer vragende partij om de Vlooybergtoren beter in de kijker te zetten. De broers Raf en Wim Pauwels bieden nu de ruimte om er de ijskar van Heide Atelier te plaatsen.

“Dit stuk grond was vroeger eigendom van een oom en tante”, vertelt Raf Pauwels (50). “Na hun overlijden vorig jaar kwam het in ons bezit. We wilden het perceel een bestemming geven in de lijn van hun activiteit in de landbouw. Via gemeenschappelijke vrienden kwamen we in contact met de initiatiefnemers van Heide Atelier. Toen vielen de puzzelstukken heel mooi in elkaar.”

Heide Atelier uit Heist-op-den-Berg is een erkend ouderinitiatief waar jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel of autisme trainen. “Met Heide Atelier bieden we jongeren intensieve begeleiding. Ze kunnen er werkervaring opdoen. De medewerkers helpen bij de verschillende stappen van de bereiding van het ijs”, zegt Ines Seutin, algemeen coördinator van Heide Atelier.

De opbrengst van de ijskar gaat naar de inrichting van een nieuw atelier en ijssalon van de vzw in de pastorie van Beverst (Bilzen) in Limburg. Naast de Heide Atelier Shop op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg kan je de ijsjes in het seizoen ook proeven in Bokrijk, de Averegten in Hallaar, Berlaar, Lembeek, Bilzen en Dworp. Meer info op de website www.heideatelier.be. (lwh, bepr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners