© Photo News

Clement met stip op één bij KRC Genk, maar is die liefde ook wederzijds?

AA Gent stootte onlangs al op een njet, toen het Philippe Clement polste om Hein Vanhaezebrouck op te volgen. Bij KRC Genk hopen ze na de bekermatch tegen uitgerekend Waasland-Beveren op een ander antwoord. Want de trainer van Waasland-Beveren en ex-speler van KRC Genk staat met stip op één op het Genkse verlanglijstje van mogelijke opvolgers van Albert Stuivenberg. Alleen: is die liefde ook wederzijds?

mg

Philippe Clement heeft een succesvol Genks verleden. Hij was in 1995 nog student, toen Aimé Anthuenis hem op zijn 21ste wegplukte bij de toenmalige derdeklasser Beerschot. Het begin van een mooie internationale spelerscarrière, die startte met een promotie en een beker met KRC Genk. Na zijn actieve loopbaan was Clement zes jaar beloften- en assistent-coach bij Club Brugge. Hij ambieerde de job van hoofdcoach, maar zag afgelopen zomer Club Brugge voor Leko kiezen als opvolger van Preud’homme. Clement kreeg wél zijn kans bij Waasland-Beveren en daar hebben ze op de Freethiel nog geen seconde spijt van gehad.

Waasland-Beveren voetbalt vrank en vrij, de 3-3 op de openingsspeeldag in Genk bleek al snel geen toevalstreffer. Met een helder discours en positieve aanpak, maakt Clement een straf debuut op het hoogste niveau. Na Gent is dat nu ook Genk opgevallen. Het is alleen de vraag of Clement, die paste voor een voortijdig vertrek naar de Ghelamco Arena, wél openstaat voor een aanbieding van zijn ex-club. Meer dan voorzichtig polsen bij zijn zaakwaarnemer kan voorlopig moeilijk, eerst moet morgen de kwartfinale Genk-Waasland-Beveren afgewerkt worden.

“Ik vind het niet vervelend dat mijn naam zo kort voor de match genoemd wordt bij Genk, omdat ik met niemand contact heb gehad en het me niet bezighoudt”, reageerde studiogast Clement gisteren diplomatisch bij Extra Time. “Ik wil er ook niets over zeggen. Wat ik ook zou zeggen, zou van weinig respect getuigen naar ofwel Waasland-Beveren ofwel KRC Genk toe.”

Alternatief: Verheyen?

In Genk wil men het dossier ten laatste volgende week afronden, het is niet de bedoeling om met het duo Daerden-Olivieri vier wedstrijden te beslechten en zo 2017 af te ronden. Bij de mogelijke alternatieven voor Clement lijkt het draagvlak het grootst voor Gert Verheyen, trainer van de nationale ploeg U19 en gewaardeerd tv-analist. Veel groter dan dat voor Besnik Hasi of Yannick Ferrera.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer