Proces tegen Trump over geheime documenten tot nader order uitgesteld

© EPA-EFE

Het proces tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump in verband met het achterhouden van vertrouwelijke overheidsdocumenten is tot nader order uitgesteld. Zo heeft een federale rechtbank in de Amerikaanse staat Florida dinsdag beslist.

Bron: BELGA

Het voormalige staatshoofd wordt ervan beschuldigd dat hij vertrouwelijke documenten in zijn huis in Florida bleef bewaren na zijn vertrek uit het Witte Huis en dat hij zo de veiligheid van de Verenigde Staten in gevaar bracht. De wet schrijft voor dat hij de papieren had moeten overdragen aan het Nationaal Archief. Vorig jaar pleitte Trump al onschuldig in de zaak.

LEES OOK. Trump officieel in verdenking gesteld en pleit onschuldig in zaak rond geheime documenten

De behandeling van de zaak ten gronde stond aanvankelijk voor 20 mei gepland. Maar die datum is niet meer haalbaar in het licht van de vele moties die in aanloop naar de rechtszaak zijn ingediend. Zo kondigde rechter Aileen Cannon – door Trump aangesteld – aan in een brief. Er is nog geen nieuwe datum bekend.

Wel heeft de rechter hoorzittingen ter voorbereiding op de rechtszaak gepland, die tot en met 22 juli duren. Volgens waarnemers is de kans nu erg klein geworden dat de rechtszaak nog voor de presidentsverkiezingen van 5 november gevoerd wordt.

LEES OOK. Urenlange vernedering voor Trump: pornoactrice getuigt gedetailleerd over ontmoeting met ex-president in zwijggeldzaak

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen