Direct naar artikelinhoud

"Cavani weigert meer dan 1 miljoen euro om penalty's te laten nemen door Neymar"

Neymar en Cavani: ambras in de klas.Beeld afp

Ambras in de PSG-sterrenklas. Een hele week lang trachtte de Parijse topclub de penaltysituatie rond Neymar en Cavani te ontmijnen, maar die laatste houdt voet bij stuk.

Nog geen oplossing in de vete tussen Neymar en Cavani, nu die laatste een een bod van 1,13 miljoen euro weigert om de penalty's vanaf nu door Neymar te laten trappen. Dat meldt het doorgaans betrouwbare 'El Pais'. Volgens de Spaanse krant komt die som neer op het bedrag dat de Uruguayaanse spits zou krijgen mocht hij topschutter van PSG in de Ligue 1 worden dit seizoen. Maar Cavani wil er niet van weten.

Een hele week lang was PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi in onderhandeling met Cavani en zijn entourage nadat het op beschamende wijze misliep in de 2-0 zege tegen Lyon twee weekends geleden. Nadat ze het al aan de stok hadden gehad over wie een vrije trap mocht geven, kwam het bij een penalty echt tot een woordenwisseling tussen de twee sterspelers. Cavani trapte uiteindelijk, om te missen. Nochtans leek het erop dat de Braziliaan en de Uruguayaan het best met elkaar konden vinden na Neymar's megatransfer van 222 miljoen. Maar volgens L'Equipe moesten de twee meteen na de match tegen Lyon in een apart hoekje van de kleedkamer gezet worden.

Twitter bericht wordt geladen...

PSG-coach Unai Emery stelde al wel dat hij tussenbeide zal komen mocht het incident zich nog eens voordoen, een afdoende oplossing is er dug nog niet. Cavani zou helemaal niet geïnteresseerd zijn in dat extra geld en vindt dat hij als derde kapitein in lijn zijn verantwoordelijkheden moet opnemen. Nog volgens El Pais staat de kleedkamer van PSG achter de 30-jarige Cavani, voor het seizoen (en voor de komst van Neymar) aangeduid als de vaste penaltynemer.

Slechtste match
Neymar vertoefde vorige week tijdens de penaltystorm in Londen, waar hij de Fashion Week bijwoonde. Hij vertoefde er geregeld in het gezelschap van zijn goeie vriend Lewis Hamilton en topmodellen als Gigi Hadid. Terwijl Emery, sportief directeur Antero Henrique en kapiteins Thiago Silva en Thiago Motta probeerden de situatie te ontmijnen, zou Neymar wel degelijk kwaad zijn omwille van de koppige houding van Cavani in de zaak. De Braziliaan miste het voorbije weekend de uitmatch van PSG in Montpellier. Het bleef 0-0 - meteen de slechtste match van de hoofdstedelijke club dit seizoen.

Neymar en Lewis Hamilton vorige week op de Tommy Hilfiger Front Row tijdens de Londense Fashion Week.Beeld photo_news
Neymar op training in overleg met zijn Braziliaanse landgenoten Thiago Silva (r) en Marquinhos.Beeld afp