Drie vette cheques werden er overhandigd tijdens de generale repetitie van het AZS-zangkoor.© Romi Photo & Design

Chiro gebruikt winst Arendonk Zingt voor verbouwing lokaal

Arendonk -

De recordeditie van Arendonk Zingt & Swingt van vorig jaar, toen in totaal 25.000 festivalgangers afzakten naar de Bemdweide in Arendonk, heeft een recordwinst van 31.338,88 euro opgebracht. De helft van dat bedrag gaat naar de plaatselijke Chirojongens en -meisjes, die het geld gaan gebruiken voor de bouw en renovatie van hun jeugdlokaal.

De meisjes en de jongens van Chiro Arendonk-centrum hebben in totaal 15.669, 44 euro gekregen van de organisatie van Arendonk Zingt & Swingt (AZS), of elk 7.834,72 euro. “De meisjes gaan hun schenking gebruiken voor hun nieuwe gebouw”, zegt festivalorganisator Brent Leyten (30). “De jongens investeren in de veiligheid en het comfort van hun lokaal, onder meer door nieuwe nooddeuren en een duurzame verwarmingsketel te plaatsen.”

De andere helft van de winst, nog eens 15.669, 44 euro, wordt geschonken aan G-Sport Vlaanderen. “Om sportclubs en sportfederaties voor mensen met een beperking te ondersteunen, onder meer met speciale groepstrainingen op maat voor mensen met de ziekte van Parkinson”, zegt Brent.

Pommelien Thijs

De 22ste editie van het gratis popfestival Arendonk Zingt & Swingt vindt plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei op de Bemdweide in Arendonk. Dé topper op de affiche is Pommelien Thijs, bekend van haar tophit Erop of eronder en haar deelname aan het tv-programma De Expeditie: Groenland op Play4. Andere trekpleisters zijn Stan Van Samang, Compact Disk Dummies, dj Used en Nadiem Shah & MC Yem. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners