Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Vrachtwagen rijdt in op file E40 Drongen, automobilist (66) overlijdt

Snelweg richting Brussel weer vrijgemaakt
Beeld Wouter Spillebeen

Bij een ongeval met drie voertuigen op de E40 in Drongen richting Brussel is vanochtend een 66-jarige automobilist om het leven gekomen. Een vrachtwagen die auto's vervoerde, reed in op een file. De aanrijding veroorzaakte een kilometerslange file. De snelweg is intussen weer vrijgemaakt, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. 

De bestuurder van de vrachtwagen, een 34-jarige man is in shock overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Intussen heeft het parket een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken. De E40 richting Brussel was een tijdlang volledig afgesloten door het ongeluk.

Laagstaande zon

Volgens getuigen ligt de laagstaande zon vermoedelijk aan de oorzaak van de botsing. “Ik zag dat er een file ontstond en dat de snelheid beperkt was tot 50 kilometer per uur”, vertelt een vrouw die slechts een paar voertuigen achter het dodelijk ongeval reed. “Iedereen ging vol in de remmen. Ook ik gooide alles toe. Tegelijk gebeurden verschillende aanrijdingen.”

De aanrijding die de hoogste tol eiste gebeurde in de staart van de file, waar een vrachtwagen die auto’s vervoerde op een wagen knalde. De inzittende van de wagen, een 66-jarige man, overleefde de enorme klap niet. Door het plotse remmen viel ook een van de auto’s van de oplegger.

Door de klap viel een van de auto's van de oplegger.Beeld Wouter Spillebeen
Laagstaande zon
Beeld Wouter Spillebeen

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...