© koen fasseur

Poldermuseum heropent pas op zondag 3 juni

Het Poldermuseum opent voor het eerst sinds lange tijd niet tijdens het paasweekend. De renovatie duurt langer dan gepland. De officiële heropening gebeurt op zondag 3 juni.

evdw

Het voorbije jaar bleef het Poldermuseum dicht. Dat was nodig omdat de eigenaar van het gebouw, de stad Antwerpen, renovatiewerken ging uitvoeren. De buitenschrijnwerkerij was dringend toe aan een herstelling.

“Bij renovatiewerken komen altijd onvoorziene problemen opduiken. Toen we bezig waren aan de gelijkvloerse verdieping, werden kamers leeggemaakt en oude kasten verschoven. Zo stelden we vast dat sommige vloeren erg waren aangetast door optrekkend vocht. Nieuwe vloeren waren nodig. Openen met Pasen was niet haalbaar”, aldus Gert Simons, secretaris van het Poldermuseum.

“De themakamer bevond zich op de eerste verdieping. Er waren bezoekers die dat jammer vonden, omdat minder mobiele gasten niet boven raakten. Daarom verhuist de themakamer naar de gelijkvloerse etage en wordt ze een stuk groter. Door deze verhuis krijgen we boven meer ruimte voor een uitbreiding van de het folkloristische gedeelte”, aldus Gert Simons.

Het thema dit toeristische jaar is de Stabroekse kunstschilder Marten Melsen. Zijn werken uit de periode tussen 1913 en 1919 staan centraal vanaf 3 juni.

www.poldermuseum-lillo.be