Nederlandse misviering al drie weken bezig en einde is nog niet in zicht: “Middel om probleem onder de aandacht te brengen”

© Omroep West

Een kerk in het Nederlandse Den Haag is bezig aan een ‘marathonmisviering’. Sinds eind oktober zijn er dag en nacht predikanten aan het woord en voorlopig zal dat ook zo blijven.

rrln

In de protestantse Bethelkerk wordt al drie weken aan een stuk een kerkdienst gehouden. Met de opmerkelijke actie geeft het kerkbestuur onderdak aan een Armeens gezin, dat na negen jaar wordt uitgewezen. Zolang dienst blijft voortduren, kan het gezin echter niet gerepatrieerd worden. De Nederlandse overheid mag namelijk geen kerkdiensten onderbreken, meldt de NOS.

Honderden vrijwilligers werken mee aan het initiatief. De kerk beseft dat de actie niet voor eeuwig kan doorgaan. Maar voorlopig denkt men nog niet aan stoppen. Bovendien dient de misviering een groter doel, stelt heo Hattema van de Protestantse Kerk. “Een kerkasiel is nooit oneindig. We creëren dus geen vrijstaat of iets dergelijks. Het is een tijdelijk middel om een probleem onder de aandacht te brengen. Maar voorlopig kunnen we nog even door.”

“Toekomst gezin ligt niet in Nederland”

Het lot van de familie staat echter vast, benadrukt de Nederlandse staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid Mark Harbers. “De toekomst van het Armeense gezin Tamrazyan kan niet in Nederland liggen”, liet hij al eerder weten. “Er is vastgesteld dat ze geen recht op bescherming hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen