College Ten Doorn in Eeklo start schooldag 10 minuten later door vervoersplan De Lijn

College Ten Doorn in Eeklo gaat de lessen van haar middelbare school en basisschool later starten. Sinds het nieuwe vervoersplan van de Lijn is ingevoerd, komt een derde van de leerlingen elke dag te laat. 

"We starten 10 minuten later en schrappen ook een namiddagpauze van 10 minuten, zodat we op hetzelfde moment de dag kunnen eindigen", zegt directrice Annick Willems.

"Het is jammer dat we deze verandering in het midden van het schooljaar moeten doorvoeren, maar het lijkt ons de enige oplossing om voor de resterende maanden iedereen op tijd en zonder stress in de klas te krijgen."

We wilden snel schakelen, want het was niet meer werkbaar

Annick Willems, directrice Ten Doorn

De school vond het belangrijk om in te grijpen, omdat veel leerkrachten, leerlingen en ouders het jammer vonden dat ze 10 minuten te laat toekwamen.

"Het is een beetje de omgekeerde wereld, maar in dit geval wou de school zelf schakelen, omdat het echt wel niet meer werkbaar was."

Nieuw overleg De Lijn

Begin juni komt er overleg met De Lijn. De school hoopt dat er dan aanpassingen voorgesteld worden, zodat er volgend schooljaar weer op het vertrouwde uur kan gestart worden.

Meest gelezen