Moederbedrijf Facebook verwacht meer kosten te maken in AI-race

Nieuws
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, verwacht dit jaar meer kosten te maken dan eerder voorzien. Ook is het socialemediabedrijf met een nieuwe omzetverwachting gekomen die volgens kenners flink tegenvalt. Het kwartaalbericht van Meta roept daarmee de vraag op of de vele investeringen die de onderneming doet in bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie (AI) wel voldoende geld zullen opleveren.
anp
woensdag 24 april 2024 om 22:44
Afbeelding
beeld anp

In de eerste drie maanden van het jaar ging wel ruim een kwart meer omzet in de boeken. De opbrengsten telden op tot 36,5 miljard dollar. Onder de streep bleef 12,4 miljard dollar winst over, meer dan het dubbele van een jaar terug. Maar het in Menlo Park gevestigde bedrijf voorspelde ook dat de omzet in het tweede kwartaal mogelijk maar 36,5 miljard bedraagt. Analisten gingen in doorsnee uit van een beduidend sterkere prognose.

Tegelijkertijd gaat Meta er nu van uit dit jaar zo'n 35 miljard tot 40 miljard dollar aan uitgaven te doen. Meta geeft de laatste tijd heel veel geld uit om op het gebied van AI te kunnen concurreren met andere technologiebedrijven zoals Microsoft en Google. Eerder dit jaar schatte het concern de uitgaven voor zaken als servers, AI-hardware en datacenters nog op 30 miljard tot 37 miljard dollar.

Beleggers lijken geschrokken van het kwartaalbericht. In de zogeheten nabeurshandel op Wall Street ging het aandeel Meta hard onderuit. Dat betekent dat als de beurshandel in New York donderdag weer wordt hervat er bij Meta mogelijk tientallen miljarden aan beurswaarde in rook op zullen gaan.

In februari kondigde topman Mark Zuckerberg nog een aandeleninkoop van 50 miljard dollar aan, naast het allereerste kwartaaldividend van het bedrijf. Dat was een poging om beleggers te kalmeren die gefrustreerd waren door de forse uitgaven van het bedrijf aan technologieën die nog geen vruchten afwerpen. Zuckerberg heeft met Meta jarenlang veel geld gestoken in pogingen om de zogenaamde Metaverse te bouwen, een virtuele wereld waarin hij hoopt dat mensen ooit zullen spelen en werken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Brand Oss onder controle, pand gecontroleerd uitgebrand

De brand bij het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na ruim 28 uur onder controle, meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdag. Het hele pand is verloren gegaan. Het was een grote loods van 300 bij 150 meter die vol stond met levensmiddelen.

Afbeelding

Kevin Spacey reageert op beschuldigingen in nieuwe documentaire

Kevin Spacey heeft gereageerd op beschuldigingen van misbruik die tegen hem gedaan worden in de nog te verschijnen documentaire Spacey Unmasked.

Afbeelding

Rusland meldt nieuwe raketaanval op de Krim

Het Russische ministerie van Defensie meldt meerdere raketten te hebben onderschept die op de Krim waren afgevuurd. De luchtverdediging heeft volgens een verklaring vier ATACMS-projectielen neergehaald. Die worden door de Verenigde Staten geleverd aan Oekraïne.

Afbeelding

Treinen sloegen vorig jaar bijna 2800 keer station over

Treinen van NS zijn vorig jaar 2788 keer voorbijgereden aan een station waar ze eigenlijk hadden moeten stoppen. Op een totaal aantal stops van 12 miljoen is dat 0,02 procent, meldt de NS zaterdag.

Afbeelding

Bedrijfspand Oss geheel uitgebrand, brand nog niet onder controle

Het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is tot de grond toe afgebrand, maar de brandweer heeft het vuur nog niet onder controle. Dat meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdagochtend. De naastgelegen panden zijn gespaard gebleven.

Afbeelding

Blinken: Hamas enige obstakel voor staakt-het-vuren in Gaza

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is Hamas nog het enige obstakel voor een staakt-het-vuren in Gaza. Dat zei hij vrijdag tijdens een bijeenkomst in de Amerikaanse staat Arizona, voorafgaand aan de geplande aankomst van een Hamas-delegatie in..