© Isosport

REACTIES. Nicky Hayen heel blij voor Igor Thiago “die liet zien tot wat hij in staat is”, Genkenaren likken hun wonden

Een straffe prestatie van Club Brugge dat vlotjes voortgaat op z’n indrukwekkende elan. Al houden ze bij blauw-zwart toch nog steeds de voetjes op de grond: “Voor de mensen was dit misschien meer dan drie punten waard, maar voor ons blijft het wel bij drie punten.” Bij Genk kijken ze vooral naar zichzelf na een zeer teleurstellende avond.

Wim Conings, Pieter-Jan Calcoen

Denis Odoi (Club Brugge): “Die kopbal had binnen moeten zijn”

“Het belangrijkste was de drie punten pakken, zeker voor mij. Die kopbal net voor rust had sowieso binnen moeten zijn”, vertelde Denis Odoi voor de camera’s van Eleven. “Ik ben dus blij dat we na rust toch nog meer scoren. De sfeer was goed, voor de mensen was dit misschien meer dan drie punten waard, maar voor ons blijft het wel bij drie punten. Er zijn nog genoeg punten te winnen, maar ook te verliezen.”

“De snelle goal hielp om de match naar ons toe te trekken, maar we hebben nu ook zonder bal een evenwicht in de ploeg gevonden. We staan goed in blok en kregen op de tegenaanval nog kansen. In de tweede helft hebben we gezegd dat we het resultaat gaan verdedigen door te blijven aanvallen. En nu hetzelfde in Genk? Dat zal niet zo simpel zijn. Ik denk dat Wouter (Vrancken, red) wel wat aanpassingen zal doen. Daar moeten wij dan weer rekening mee houden.”

Hans Vanaken (Club Brugge): “Als je 4-0 kan winnen tegen een ploeg die ook in de flow zit...”

“We waren dominant, de betere ploeg, en pakken hier een verdiende overwinning”, vertelde Hans Vanaken voor de camera’s van Eleven. “We hebben Genk vanaf het begin bij de keel gegrepen en meteen kunnen scoren. Als je 4-0 kan winnen tegen een ploeg die ook in de flow zit, mag je spreken van een perfecte avond. De tweede goal van Michal (Skoras, red)? Ik loop diep en Max gaf hem goed. Ik kon niet meer op goal koppen en wist dat Michal daar moest zijn. Hij schiet hem goed binnen. Dat hij het zo goed doet? Dat heeft te maken met vertrouwen, de periode waar we in zitten, dat het goed loopt… Igor die nu ook zijn goaltje meepikt. (droog) Dat Michal er nu doorkomt, heeft ten eerste natuurlijk te maken met het feit dat hij speelt. Hij heeft natuurlijk enorme kwaliteiten, hij heeft een enorme inzet voor de ploeg, dat loont. Dat het nu tussen ons en Anderlecht gaat? Als je twee matchen verliest, kan het er al heel anders uitzien. Wij stonden eerst ver achter, laat ons rustig blijven. Hopelijk kunnen we de drukke weken die eraan komen, goed verteren.”

© Isosport

Coach Nicky Hayen (Club Brugge): “We hebben altijd in hem geloofd”

“We hebben deze match op een heel volwassen manier aangepakt. De spelers hebben het plan perfect uitgevoerd. De jongens hadden drang naar voren en honger om de score verder uit te diepen. Dat ik Vrancken tactisch overklast heb? Daar spreek ik me niet over uit. Wij wisten waar de ruimtes lagen. In de rug van de wingbacks? (lacht) Onder andere, ja, maar we gaan niet alles uitleggen. Zondag spelen we op nieuw tegen hen. Wie dan op het middenveld zal spelen? Dat zijn luxeproblemen. Ik heb het liever zo, dat wil zeggen dat we veel jongens hebben die in goede vorm zitten.”

Igor Thiago was zielsgelukkig dat hij eindelijk nog eens gescoord had. “Hij houdt de sfeer in de groep en laat weinig aan zijn hart komen – of hij laat toch niets uitschijnen”, vertelde trainer Nicky Hayen voor de camera’s van Eleven. “Hij is altijd goedgezind en probeert zichzelf op te peppen. Vandaag zie je tot wat hij in staat is. We hebben altijd in hem geloofd en ik moet zeggen dat hij zelf ook nooit aan zichzelf heeft getwijfeld. Voor deze goal is hij ook altijd belangrijk gebleven voor de club, maar natuurlijk is het altijd leuk dat hij nu ook nog eens z’n eigen goal te pakken heeft. Dan zie je ook hoe blij iedereen daarmee is en hoe Club Brugge eigenlijk één grote familie is.”

De Braziliaan zelf bleef trouwens behoorlijk kalm bij zijn treffer. “Of ik het moeilijk had? Ach neen, that’s football”, grijnsde Thiago.

Patrik Hrosovsky (RC Genk): “Het zat in ons hoofd”

“Wij waren niet goed genoeg vandaag”, zei Hrošovský na de match voor de camera’s van Eleven. Zij waren beter in alle aspecten van het spel. We misten de energie van de laatste matchen. Of we vermoeid waren? Nee, het zat bij ons eerder in ons hoofd. Zij hebben meer matchen gespeeld dan wij, dus daar kan het niet aan gelegen hebben. Met het systeem had deze match niet te maken, we hebben ook al goeie matchen gespeeld in deze 3-4-3.”

Coach Wouter Vrancken (RC Genk): “We gaan véél over moeten praten”

Wouter Vrancken was na de 4-0-pandoering tegen Club Brugge streng voor zijn groep. “Voor een verklaring gaan we hier morgen naar moeten kijken en véél over moeten praten”, zei hij voor de camera’s van Eleven. “De basis van hoe we deze play-offs begonnen, nederig en met veel werkethiek, die was er niet – of toch zeker dat tweede niet voor rust. In de omschakelmomenten brachten we niet genoeg energie en dat heb je hier zeker nodig. Dat we tactisch verrast werden? Zij speelden goed met drie jongens (de aanvallers, red) open. Vooral Skoras deed dat heel goed, dat deden ze tegen Union ook al prima. Tegen Anderlecht bezorgde ons dat in het begin ook moeilijkheden, omdat je dan vlot moet kunnen doorschuiven, maar na het eerste kwartier ging dat beter. Vandaag niet.”

“Club Brugge speelde dat goed uit en bij ons was het niet goed genoeg. Als we de bal hadden, was er te weinig beweging en zuiverheid om snel iets te kunnen betekenen. Het voordeel is dat de terugmatch snel volgt. Ik denk dat iedereen nu wel weer met de voeten op de grond staat. Hier moeten we lessen uit trekken en er voor eigen publiek wat tegenover zetten.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer