© GVA

Sammy Mahdi (CD&V) bij Luk Alloo: “Je kan niet tegen Vlaams Belang strijden als je de tactieken overneemt”

Televisiemaker Luk Alloo interviewt voor Gazet van Antwerpen tot aan verkiezingsdag elke dag een politicus, 33 in totaal. Vandaag is het de beurt aan CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. “Wat ik met 300 miljard euro zou doen? Kylian Mbappé kopen voor Anderlecht.”

1 minuut

Sammy Mahdi krijgt van Luk Alloo één minuut de tijd om zich voor te stellen aan de (jonge) lezers. “Ik wil dat jongeren vooral jong kunnen zijn. Ik wil hen ruimte geven, me inzetten voor mentaal welzijn en dat ze zich overal veilig voelen.”

© GVA


300 miljard euro

Stel dat je plots een zak geld van 300 miljard euro mag besteden? “Als politicus zou ik investeren in de kinderopvang, zodat er voldoende plaatsen zijn. Dat is een basisrecht, net als betaalbaar wonen. En als mens wil ik Kylian Mbappé naar Anderlecht halen.”

© GVA


Gezegd is gezegd

“Je kan niet zeggen dat je tegen Vlaams Belang strijdt als je tegelijk hun tactieken overneemt.” Sammy Mahdi was begin dit jaar kwaad op Vooruit omdat de partij zijn hoofd op een visual had gezet omtrent de abortuswetgeving.

© GVA


Korte vragen

”Wie wil ik eens voor een dag zijn? Nelson Mandela. Er is een reden dat hij is wie hij is. Het gevoel hebben dat je onrechtmatig wordt opgesloten, dat wil ik wel eens voelen en beseffen hoe hij ermee omging.”


De waarheid

“Ik zie dat de oudere generatie het goed vindt dat wij debatteren over een begroting tot vijf uur ’s ochtends. Maar wat is daar efficiënt aan? Zoals ministerraden die tot twee uur ’s nachts duren. Je kan geen doordachte beslissingen nemen dan.”

© GVA


Waarom

Waarom moet de burger op CD&V stemmen? “We leven in heel onzekere tijden. Daarom is onze partijslogan ook: ‘Kies zekerheid’. En dat geldt voor meer nettoloon, maar ook voor meer vrije tijd en veiligheid.”

© GVA


Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer