© Archiefbeeld DV

Man zwaait met kaasmes op parking supermarkt

Een 48-jarige man uit Kapelle-op-den-Bos die een collega-werknemer in Mechelen had uitgekafferd en hem met een kaasmes had bedreigd, heeft van de rechter acht maanden effectieve celstraf en 800 euro boete gekregen.

Leo De Nijn

De feiten dateren van 22 juli 2017. Toen kwam Adil B., slachtoffer en tevens ook de tweede beklaagde, samen met zijn vrouw naar de supermarkt op de Brusselsesteenweg in Mechelen waar de twee beklaagden werken. “Er ontstond een discussie met zijn collega, hoofdverdachte ­Mohamed B. Hij was het naar eigen zeggen beu geworden dat hij moest luisteren naar B. en alles moest laten vallen als hij werd geroepen. In het verleden ging het tussen de twee wel goed, want B. had er zelfs voor gezorgd dat Adil mee aan de slag kon in de supermarkt”, zei de openbare aanklager.

De sfeer veranderde tussen de twee. Tijdens de discussie in juli werden er woorden als ‘hoerenzoon’ en ‘homo’ geroepen. Het verbaal geweld zette zich uiteindelijk buiten op de parking voort. “Daar kwam het tot een handgemeen, waarbij Adil een klap in het aangezicht van B. verkocht. Dat deed hij uit zelfverdediging”, zei meester Saïd Aboulakil.

Kaasmes gaan halen

Kort na de vuistslag ontaardde de vechtpartij. “N. liep de supermarkt binnen en kwam snel weer naar buiten gelopen met een kaasmes, waarmee hij naar de tegenpartij begon te zwaaien. Die kon hem overmeesteren en het mes afnemen”, zei de aanklager.

Mohamed B. raakte bij het voorval vijf tanden kwijt, maar dat werd in twijfel getrokken door de verdediging. “Zijn tanden kwijt? Twee weken heeft het geduurd voor hij hiermee naar de tandarts is gegaan”, repliceerde meester Aboulakil. “Ik zie hier vooral dat meneer zijn tanden slecht onderhouden heeft”, klonk het bij de raadsman.

Bij het incident raakte niemand ernstig gewond. Adil, die werd gedagvaard voor slagen, werd vrijgesproken voor uitdagende gebaren en kreeg voor de klap die hij uitdeelde een opschorting voor drie jaar.