© Bart Van den Langenbergh

Tweede escape room van twintiger gooit cijfersloten overboord

Met Utopiae opende Jasper Van den Broeck (25) uit Kasterlee een tweede escape room in de tuin van zijn ouderlijke woning op de Retiesebaan. “Ik nodig iedereen uit om de ideale wereld binnen te stappen”, zegt de zaakvoerder van Create your escape.

bvdl

Bij een escape room wordt een groep mensen opgesloten in een kamer. Zij moeten sleutels en codes zoeken door puzzels en raadsels op te lossen om zo uit de escape room te kunnen ontsnappen. Jasper Van den Broeck van Create your escape opende in oktober van vorig jaar met Power boating for dummies zelf een escape room in een caravan in de tuin van zijn ouderlijke woning op de Retiesebaan in Kasterlee. Sinds kort heeft hij daar ook een tweede escape room geopend in een houten gebouw. De nieuwe escape room kreeg de ronkende naam Utopiae mee. “Onze wereld is bijna om zeep door de klimaatverandering en door slechte leiders”, legt Jasper Van den Broeck uit. “Ik creëerde met Utopiae een ideale wereld waarin al deze bedreigingen niet voorkomen. Minimum twee en maximaal zes personen krijgen zestig minuten de tijd om raadsels en puzzels op te lossen om toch weer uit Utopiae te geraken. Het is uniek dat ik geen enkel cijferslot gebruik, maar er komt wel wat elektronica bij kijken.”

Via camera’s en microfoons kan Jasper in zijn controlekamer volgen hoe de deelnemers het ervan af brengen. De kostprijs voor Utopiae bedraagt 20 euro per persoon voor een groep van zes personen.

www.createyourescape.be