Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben.
Volledig scherm
Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben. © ThinkStock

Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is

IndependerNet zoals bij sommige energiecontracten, kan je er ook voor kiezen om je telecomfactuur automatisch of via domiciliëring te betalen. Dat is gemakkelijk, maar het stopzetten daarvan is niet altijd zo eenvoudig. Bovendien levert het je ook geen financieel voordeel op. Independer.be vertelt hoe je het stopzetten van een contract het beste aanpakt.

  1. 7.500 euro bijverdie­nen kan je pensioen soms stevig schaden. Experte legt uit waar je op moet letten
    PREMIUM

    7.500 euro bijverdie­nen kan je pensioen soms stevig schaden. Experte legt uit waar je op moet letten

    Bijklussen na je pensioen - als zelfstandige, werknemer of ambtenaar - loont. Maar toch let je best op, want de regels zijn niet voor alle gepensioneerden hetzelfde. De ene mag onbeperkt bijverdienen, de ander maar zo’n 7.400 euro per jaar. “Verdien je te veel, dan ontvang je het jaar erna minder pensioen én betaalt meer belasting”, waarschuwt Ellen Van Grunderbeek van hr-dienstengroep Acerta. De experte legt uit hoeveel je mag bijverdienen én voor welke valkuilen je zeker moet uitkijken.
  2. Extra kosten voor handbagage? Testaankoop klaagt vliegmaatschappijen aan. Maar hoe groot en zwaar mag je gratis koffer zijn?
    PREMIUM

    Extra kosten voor handbagage? Testaan­koop klaagt vliegmaat­schap­pij­en aan. Maar hoe groot en zwaar mag je gratis koffer zijn?

    Als je een vliegreis boekt, betaal je tegenwoordig dikwijls extra kosten voor je handbagage, tot wel 75 euro per stuk. Consumentenorganisatie Testaankoop wil de wildgroei aan zulke supplementen aan banden leggen en heeft daarom bij de Economische Inspectie een klacht ingediend tegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Twijfel je zelf wat voor koffer je al dan niet mag meenemen, en of handbagage al dan niet is in begrepen in de prijs? Onze reisexpert Johan Lambrechts zet de regels bij verschillende maatschappijen op een rij én deelt een handige hack.