Gertjan Roeffaers en Eva Van Wichelen maakten Steloy klaar voor de toekomst.© Filip Spoelders

Vishandel Steloy viert vernieuwde winkel met eigen gin: “Zelf zeekraal en lamsoren gaan plukken in Zeeland”

Mortsel -

Na 92 jaar voegen Eva Van Wichelen en Gertjan Roeffaers een nieuw hoofdstuk toe aan het familieverhaal van vishandel en speciaalzaak Steloy. “De winkel werd overzichtelijker en we stellen onze gin The Mad Shrimp voor”, vertelt het koppel.

Filip Spoelders

Het was de overgrootvader van Eva Van Wichelen die in 1932 met de vishandel van start ging. Hij deed dit ter hoogte van de Antwerpsestraat 150 in Mortsel. “In 1968 verhuisde mijn grootvader naar onze huidige locatie in de Antwerpsestraat. Mijn vader nam er in 2000 het aanpalende huisnummer 56 bij en voegde de panden samen tot de winkel die klanten ondertussen kennen”, vertelt Eva. Zij is de vierde generatie die Steloy bekendheid geeft tot buiten Mortsel.

Naast verse vis moeten ook de speciale producten naar voor komen.© Filip Spoelders

Na 24 jaar vonden zij en haar man Gertjan dat de winkel mocht worden opgefrist. “In eerste instantie hebben we ons koelsysteem overgeschakeld naar een CO²-centrale wat veel milieuvriendelijker is. Na deze aanpassing beslisten we om ook het interieur in het nieuw te zetten”, licht Gertjan toe.

“Verse vis en schaaldieren blijven ons uithangbord. Maar de klanten moeten weten dat ze bij ons terecht kunnen voor lekkere hapjes bij een aperitief, verrassende soorten pasta, olijfolie, kruiden, verse groenten en zelfbereide garnaalkroketten, soepen, sauzen en dagschotels op basis van vis”

Eva Van Wichelen

Vishandel Steloy

Na enkel weken van verbouwen straalt het interieur weer als nieuw. “Verse vis en schaaldieren blijven ons uithangbord. Maar de klanten moeten weten dat ze bij ons terecht kunnen voor lekkere hapjes bij een aperitief, verrassende soorten pasta, olijfolie, kruiden, verse groenten en zelfbereide garnaalkroketten, soepen, sauzen en dagschotels op basis van vis. Met de herinrichting komen onze speciale producten meer naar voor. Onze gasten moeten inspiratie en goesting krijgen om te koken wanneer ze hier zijn”, voegt Eva er aan toe.

Winkelen bij Steloy werd overzichtelijker.© Filip Spoelders

Steloy heeft bijvoorbeeld alle ingrediënten voor wie thuis zelf sushi wil maken en de geselecteerde wijnen passen uiteraard bij vis. Voor een van de aperitieven zorgen ze nu zelf. “We wilden al langer een eigen gin maken. De basis van onze Mad Shrimp zijn zeekraal en lamsoren die we zelf in Zeeland zijn gaan plukken. De zilte toets van onze gin gaat goed samen met onder andere oesters.”

Met The Mad Shrimp heeft Steloy nu een eigen gin.© Filip Spoelders

Met de vernieuwing kunnen Eva en Gertjan, die met hun foodtruck ook private feesten bezoeken, zich op het honderdjarig bestaan van Steloy richten.

De geschiedenis van Steloy nalezen of online bestelling doorgeven kan via de website.

Verse vis en aanverwante bereidingen blijven de grootste troef.© Filip Spoelders

De wijnen passen bij visgerechten.© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel