World Central Kitchen hervat activiteiten Gaza na dood medewerkers

Nieuws
World Central Kitchen (WCK) hervat haar activiteiten in Gaza, meldt de humanitaire organisatie op de eigen website. Begin april verloor WCK zeven medewerkers door een Israëlische luchtaanval op een hulpkonvooi.
anp
zondag 28 april 2024 om 18:13
Afbeelding
beeld anp

Aanleiding voor het besluit is de humanitaire situatie in Gaza, die volgens WCK ‘nijpend’ blijft. ‘Tot nu toe hebben we ruim 43 miljoen maaltijden gedistribueerd en we willen er graag nog eens miljoenen bezorgen’, aldus de vanuit Cyprus opererende organisatie.

WCK zegt 276 vrachtwagens, goed voor bijna 8 miljoen maaltijden, klaar te hebben staan om via de zuidelijke grensovergang bij Rafah binnen te rijden. Ook zouden er vrachtwagens met voedselhulp gereed zijn om vanuit Jordanië naar Gaza te rijden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rutte noemt bevrijding gijzelaars een hoopvol teken

Mark Rutte vindt de bevrijding van vier Israëlische gijzelaars "een hoopvol teken", zo schrijft de demissionaire premier op X. "We blijven Hamas oproepen alle gegijzelden onmiddellijk vrij te laten."

Afbeelding

Aanvaller van Deense premier blijft voorlopig in cel

De 39-jarige man die de Deense premier Mette Frederiksen aanviel, blijft nog zeker twaalf dagen in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechter zaterdag volgens het Deense persbureau Ritzau bepaald na een hoorzitting in Kopenhagen.

Afbeelding

Harvey Weinstein in hoger beroep tegen veroordeling Los Angeles

Voormalig filmproducent Harvey Weinstein gaat in beroep tegen zijn veroordeling in Los Angeles. Zijn advocaten hebben volgens Amerikaanse media vrijdag beroep aangetekend tegen de uitspraak die de rechtbank in december 2022 deed.

Afbeelding

Nog een lichaam gevonden in de Maas bij Venlo

In de Maas bij Lomm, ten noorden van Venlo, is zaterdagmiddag een lichaam gevonden. Dat meldt de politie, die de doodsoorzaak en de identiteit van de overledene onderzoekt.

Afbeelding

Hamasbestuur meldt 210 doden en 400 gewonden bij aanvallen

Bij een bevrijdingsactie voor vier Israëlische gijzelaars in de Gazastrook zijn volgens het Hamasbestuur in de Gazastrook 210 Palestijnen gedood en meer dan vierhonderd gewond geraakt.

Afbeelding

IMF roept rijke landen op begrotingstekort te verminderen

Grote economieën moeten hun begrotingstekort terugdringen. Dit zegt Gita Gopinath, hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tegen de Britse zakenkrant Financial Times (FT). Ze dringt er vooral bij de Verenigde Staten op aan dit te doen.