Zaterdag zette de Boekerij van Riemst haar deuren open voor de allerkleinste Riemstenaartjes en hun (groot-)ouders.© Eddy Vandoren

Succesrijke ‘boekstartdag’ voor de allerkleinsten in de Boekerij Riemst

Riemst -

Zaterdag zette de Boekerij van Riemst haar deuren open voor de allerkleinste Riemstenaartjes en hun (groot-)ouders, voor een eerste kennismaking met de bib. Het werd een geslaagd en erg gewaardeerd initiatief.

Eddy Vandoren

Bibliotheekmedewerkster en coördinator Michelle Cleuren had het initiatief tot in de puntjes verzorgd. “De ‘boekstartdag’ is een ideale gelegenheid om de allerkleinsten te laten kennismaken met de bib”, legt ze uit. “Dat gebeurt met meerdere speelse activiteiten. Zo leert Esther Penninger van Pamperklanken de peuters liedjes aan die de ontwikkeling van alledaagse vaardigheden en handelingen kunnen helpen ondersteunen, terwijl Miet Debay voorleesvrijwilliger van dienst is en op een interactieve manier de kindjes bezighoudt. Ook is er een ontdekkingshoekje waar de allerkleinsten aan allerlei dingetjes mogen voelen, rammelen, knijpen om zo hun motorische ontwikkeling te stimuleren.”

Schepen Anja Slangen was erg tevreden over het evenement. “De bibliotheek is veel meer dan alleen maar boeken. Deze boekstartdag bewijst dat. Het is een van de vele activiteiten die de drempelvrees moet overwinnen en kinderen al van jongs af aan de weg naar hier wijst. Hij is beslist voor herhaling vatbaar verneem ik van de aanwezige ouders en grootouders.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer