De man reed met zijn rolstoel tot aan het bed van het slachtoffer en betastte haar borsten.
Maxime Anciaux - All rights reserved

Bewoner (82) woonzorgcentrum in Ravels krijgt voorwaardelijke celstraf omdat hij medebewoonster (39) betastte

Een 82-jarige bewoner van een woonzorgcentrum in Ravels heeft een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar gekregen omdat hij seksueel grensoverschrijdend gedrag pleegde tegenover een medebewoonster. Het slachtoffer was op het moment van de feiten 39 jaar. Ze woont in het rusthuis omdat ze aan een ernstige spierziekte lijdt.

Het seksueel grensoverschrijdend gedrag kwam aan het licht toen deĀ directie van woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw van de Kempen in Ravels in juni 2023 de politie verwittigde. De directie gaf aan dat Ć©Ć©n van de bewoonsters erover klaagde dat een medebewoner zich handtastelijk had gedragen.Ā 

Volgens de rechtbank erkende de beklaagde de feiten maar minimaliseerde hij wat hij gedaan had. Van de directie van het rusthuis kreeg hij een intern contactverbod. Het slachtoffer was op het moment van de feiten 39 jaar en woont in de zorginstelling in Ravels omdat ze een ernstige spierziekte heeft.Ā 

Borsten betast

Ook de ouders van het slachtoffer legden een klacht neer bij de politie. Hun dochter vertelde dat de 82-jarige medebewoner regelmatig met zijn rolstoel tot aan haar bed kwam. Daarna betastte hij haar borsten en forceerde hij een tongkus.

De bejaarde man krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar. De belangrijkste voorwaarde is dat hij geen contact mag hebben met zijn slachtoffer en haar ouders. De man moet haar ook een schadevergoeding van 8.500 euro betalen.

Meest gelezen