Winnaar Seppe Stroeykens geflankeerd door de andere streekrenners Jarne Van Dyck (links) en Rik Goossens (rechts).© RR

Wielrennen:

Bonheidenaar Seppe Stroeykens boekt allereerste zege na indrukwekkende solovlucht: “Ik zet hiermee een punt achter een verloren seizoen”

Bonheiden -

Seppe Stroeykens (17) behaalde in Beerzel-Putte de allereerste zege in zijn nog jonge loopbaan. De tweedejaarsjunior uit Bonheiden schudde in de finale van een lastige koers een indrukwekkende solovlucht uit zijn kuiten. Hij won met meer dan één minuut voorsprong op Jarne Van Dyck. “Ik zet hiermee een punt achter een verloren seizoen”, wist hij met zijn vreugde geen blijf.

Leon Ceulemans

Het jeugdwielrennen herleeft in de regio dankzij de eerste grote prijs De Feestberg voor zowel nieuwelingen als junioren in Beerzel-Putte. De streekrenners lieten zich bij deze gelegenheid niet onbetuigd. Bij de jongsten won Bas De Vos uit Kontich. Bij de junioren was die eer weggelegd voor Seppe Stroeykens uit Bonheiden.

Die laatste pakte in het laatste halfuur van een lastige, aan 42,5 km per uur gemiddeld afgewerkte koers uit met een indrukwekkende solotocht. “Ik maakte deel uit van een kleine kopgroep en voelde bij gebrek aan samenwerking dat een achtervolgende groep gevaarlijk dicht naderde. Daarom besloot ik alleen weg te rijden. Ik gaf het volle pond tot ik een veilige voorsprong had, om dan naar het einde toe de situatie gewoon onder controle te houden.”

Het was de allereerste overwinning voor Seppe Stroeykens, die hoopt dat hiermee zijn loopbaan eindelijk kan starten. “Vorig seizoen ging voor mij helemaal verloren. Ik sukkelde van de ene infectie in de andere, had ook corona en op een bepaald moment was ook mijn hartspier aangetast. Ik mocht maandenlang niet fietsen. Ik moest afgelopen winter weer van nul beginnen. Met één podiumplaats en vijf toptienplaatsen verliep mijn voorjaar hoopgevend. In die mate dat ik vandaag naar hier was afgezakt met de bedoeling een gooi te doen naar die eerste zege. Wat ben ik blij dat dit dan ook is gelukt.”

Met deze zege belichaamt Stroeykens levende reclame voor zijn webshop www.lavitesse.be waar hij een eigen, op de wielersport geïnspireerde kledinglijn aanbiedt.

“In afwachting dat ik voor de examencommissie mijn diploma haal, heb ik deze activiteit al opgestart, samen met mijn papa, die in Bonheiden de kachelzaak Cloetens uitbaat. En voor het overige zet ik alles op het koersen”, besloot Stroeykens.

Met Jarne Van Dyck uit Itegem, die eveneens een dijk van een wedstrijd reed maar in de finale in Stroeykens zijn meerdere moest erkennen, en met Rik Goossens uit Wiekevorst namen twee andere streekrenners de overige podiumplaatsen in.

Zegevierende aankomst van Seppe Stroeykens in Beerzel.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen