Links de vrienden van Den Grooten Buurt, rechts Natra-plantmanager Joris Van Looveren en de mensen van het Bedrijvenpark Malle.© kma

Jarige buurtvereniging, grootste chocofabriek van land en bedrijvenpark feesten samen met Sinksen in spiegelpaleis

Malle -

Sinksen valt heel vroeg dit jaar. In Oostmalle op de feestweide naast de BMW-garage wordt er tijdens het Sinksenweekend drie dagen gefeest in een spiegeltent. Drie partners slaan er de handen in elkaar.

Donderdag 16 mei vanaf 18 uur organiseert het Bedrijvenpark Malle zijn jaarevent in de spiegeltent op de hoek van de Nijverheidsstraat en de Antwerpsesteenweg. Alle ondernemers uit Malle en omstreken zijn welkom. De gastsprekers zijn minister-president Jan Jambon (N-VA) en directeur Philippe Van Assche van de Brouwerij der Trappisten van Westmalle.

Nel Swerts, de dochter van Vic Swerts van Soudal, komt optreden, net als Rikky Klessens van Het Spiegelpaleis. De culinaire gerechten worden geserveerd door Hendrickx Feesten. Deelname kost 95 euro, alle info op www.bedrijvenparkmalle.info

Op vrijdag 17 mei organiseert Natra uit Malle, de grootste chocofabriek van ons land, zijn personeelsfeest in de spiegeltent. Er zijn trouwens nog vacatures in te vullen bij Natra. Het bedrijfsfeest is uiteraard een besloten event.

Vuurwerk

Zondag 19 mei is iedereen welkom op de derde Sinksenfeesten van Den Grooten Buurt. Om 15 uur gooien ze de deuren van het spiegelpaleis open. Iedereen mag komen genieten van live muziek in openlucht gebracht door het muzikale duo Theo en Co.

Om 17 uur kan je dan komen dansen en swingen met als decor een authentieke dansvloer. Aansluitend is jong en oud welkom op het Sinksenbal met optredens van Charel Van Gool orkest en de (vernieuwde) versie van het eigen huisorkest met als naam Little John Moon. Bij Charel Van Gool zijn het allemaal Malse muzikanten en Little John Moon telt ook vier muzikanten met Malse roots of die nu nog in Malle wonen.

De klap op de vuurpijl mag je letterlijk nemen want de Sinksenfeesten worden afgesloten met een groot vuurwerk rond 22 uur à 22.30 uur. Het gaat om het vuurwerk dat jeugdhuis Malmejo in de winderige nieuwjaarsnacht om veiligheidsredenen niet kon afsteken. Ze kunnen dat nu hier doen, wat ineens ter ere van het veertigjarig bestaan van Den Grooten Buurt is. Jeugdhuis Malmejo heeft ervaring met het afsteken van vuurwerk, en hopelijk komen er dan nog extra mensen eentje drinken in de spiegeltent, zodat het een win-win voor iedereen is.

19 mei wordt een drukke dag in Malle, want in en rond Domein de Renesse vindt dan ook de populaire loopwedstrijd de Quooker 10 Miles plaats. Maar Den Grooten Buurt ziet dat niet als concurrentie, omdat de 10 Miles tegen de avond ten einde is en het feest in de spiegeltent dan echt losbarst.  (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners