Nabilla Ait Daoud (midden) en Filip Standaert (rechts) in het nieuwe gebouw.© lava

Helan Kinderopvang ‘Bellenbos’ neemt intrek in gloednieuw pand in Borgerhout: “Een paradijs voor kinderen en medewerkers”

Borgerhout -

Kinderopvang Bellenbos, onderdeel van Helan Kinderopvang, neemt vandaag, vrijdag 26 april, zijn intrek in een gloednieuw gebouw in de Schoenstraat. De kinderopvang telt tien medewerkers en verwelkomt 42 kinderen. “We zijn trots”, klinkt het bij de stad.

Laurens Van Aert

Na 24 jaar ruilt Helan Kinderopvang het verouderde pand in de Prins Leopoldstraat in voor een gloednieuw gebouw in de Schoenstraat. “Een geweldige zaak”, glundert Filip Standaert, directeur van Helan. “Het nieuwe pand is niet alleen duurzaam en energiezuinig, er is ook nog eens veel licht en ruimte. Ook de tuin ziet er fantastisch uit. Kortom, een paradijs voor kinderen en medewerkers.”

Dat Bellenbos Borgerhout trouw blijft, is geen toeval. De vraag naar betaalbare kinderopvang blijft er immers groeien. “Door samen te werken met de stad Antwerpen kunnen we ons hoogwaardig dienstenaanbod uitbreiden in gebieden waar de vraag het grootst is”, aldus Standaert.

Veel speelruimte.© lava

Bellenbos en Stad Antwerpen slaan verder de handen in elkaar met onder meer Atlas en Okido. Via Atlas kunnen ouders die een opleiding volgen in het kader van inburgering hun kinderen naar de opvang brengen op wandelafstand van de leslocatie. Via Okido zijn er dan weer 32 plaatsen beschikbaar voor dringende en occasionele opvang.

Voorts is Bellenbos ook een lokaal contactpunt waar ouders terechtkunnen met vragen over kinderopvang in Antwerpen. “We willen echt een publiek aanspreken dat moeilijk toegang heeft tot kinderopvang. Dankzij de goed zichtbare ligging van ons gebouw hopen we daar in te slagen.”

Het nieuwe pand in de Schoenstraat.© lava

Schepen van Kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA) benadrukt het belang van structurele investeringen. “De afgelopen twaalf jaar hebben we 1938 extra plaatsen gecreëerd, maar de vraag blijft groot. We moeten ervoor zorgen dat kinderen van ouders die nood hebben aan kinderopvang een plekje krijgen in de stad.”

“We zijn nog steeds vragende partij voor investeringen vanuit Vlaanderen, want er is meer nodig. Zo moet de job van kinderbegeleider aantrekkelijker worden. Als we onvoldoende personeel hebben, zijn nieuwe bouwwerken namelijk niet bepaald zinvol”, besluit Ait Daoud.

Standaert is blij dat Ait Daoud zich inzet voor een betere kinderopvang in Antwerpen. “Het is dankzij haar steun dat we binnenkort in de Belegstraat een nieuw kinderdagverblijf openen met een capaciteit voor 28 kindjes. Over de timing durf ik me niet uitspreken, maar we zijn blij om dat nieuws wereldkundig te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kinderopvang