Jongeren van KLJ Pulderbos en Zandhoven en ook een lid van Chiro Viersel. De jeugdbewegingen bemanden de toog.© kma

Muzikaal talent en comedian krijgen podium op geslaagde Lokale Helden in Bruyneel

Zandhoven -

De zesde editie van Lokale Helden op zaterdag 27 april plaatste muzikaal talent van eigen bodem in de schijnwerper. Ook Zandhoven deed dit jaar mee.

In totaal vonden er over heel Vlaanderen 600 optredens plaats. Dankzij de jongeren van jeugdhuis ’t Licht, jeugdraad Zandhoven en de Zandhovense jeugdbewegingen gebeurde dat ook in het park Bruyneel. De line-up bestond uit verschillende Zandhovense groepen en eentje uit Bouwel. Voor sommigen was het de vuurdoop. Dina (19) trad voor het eerst solo op voor publiek.

Dina stond voor het eerst solo op een podium.© kma

“Vier jaar geleden op school heb ik eens opgetreden en ik maak TikTok-video’s, maar dit was toch nog iets anders. In de coronatijd heb ik gitaar, ukelele en piano geleerd. Ik heb even muziekacademie gevolgd, maar noten lezen kan ik eigenlijk niet. Ik zing heel graag pop, zoals nummers van Adele, Pink of Céline Dion. Het is een fijn initiatief.” Ook stand-up comedians kregen hun kans, zoals Wannes Van Ooyen die geheel op improvisatie toch de lachers op zijn hand kreeg met zijn moppen, zélfs al vergat hij de pointe.  

Stand-upper/cabaretier Wannes.© kma

Gelukkig was het niet te koud en bleef het droog.© kma

Schepen voor jeugd Jelle Lauwereys met communicatieambtenaar Katja Coppens van de gemeente Zandhoven, die mee ondersteuning verleende.© kma

© kma

© kma

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners