© CNN/Willy Sanjuan/Invision/AP

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op bewakingsvideo

Sean ‘Diddy’ Combs zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op beveiligingsbeelden uit 2016, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er naar aanleiding van de beelden geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse Vanity Fair.

wver
Bron: Telegraaf

De Amerikaanse nieuwszender CNN publiceerde de beveiligingsbeelden waarop Combs en zijn ex-vriendin Cassie Ventura te zien zijn. In de video is te zien hoe de rapper zijn toenmalige vriendin fysiek mishandelt in de gang van een hotel. De rapper gooit de vrouw op de grond en trapt haar tweemaal.

Combs en Ventura hadden tussen 2007 en 2018 een relatie. In november vorig jaar diende Ventura een aanklacht tegen Combs in voor mishandeling en verkrachting. Haar beschuldigingen lijken volgens CNN sterk op de geweldpleging die op de camerabeelden te zien is. Ventura en de rapper schikten niet veel later. Combs heeft alle aantijgingen altijd ontkend.

Verschillende andere vrouwen dienden vorig jaar, na Ventura, ook klachten in tegen Combs voor seksueel geweld. Combs ontkende eind 2023 deze beschuldigingen. De politie viel in maart enkele huizen van Combs binnen omdat de rapper van onder meer mensenhandel zou worden beschuldigd. Dat onderzoek loopt nog en Combs is dan ook nog niet aangeklaagd, aldus Vanity Fair.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER