Politie zoekt dader van steekpartij waarbij man levensgevaarlijk verwond werd in Oostende vorig jaar

© BELGA, JV

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is zondagochtend een opsporingsbericht verspreid. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer. Het slachtoffer verkeerde een tijdje in levensgevaar.

Bron: BELGA

De feiten speelden zich af op 24 juli 2023 op de hoek van de Platformstraat en de Langestraat. Een drugsverslaafde man uit Nieuwpoort stond die namiddag in de Oostendse uitgaansbuurt te wachten op een dealer. Rond 15.45 uur dook een jongeman in een opvallende blauwe trainingsjas op de afgesproken plaats op. 

Volgens het slachtoffer kwam het hierna tot een discussie omdat ze het niet eens raakten over de betaling. “Er werd geroepen en getierd en op een gegeven ogenblik haalde de verdachte een gekarteld mes naar boven en stak hij het slachtoffer neer”, klinkt het in het opsporingsbericht van de politiezone Oostende. De veertiger verkeerde door de steekpartij een tijdje in levensgevaar. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen vorderde dan ook een onderzoeksrechter voor poging tot doodslag.

Trainingsjas

Na de steekpartij nam de verdachte onmiddellijk de benen. De jongeman kwam de laatste keer in het vizier van de bewakingscamera’s op het kruispunt van de Jozef II-straat en de Kapellestraat. Zijn trainingsjas werd later teruggevonden in het Leopoldpark. Kort na de feiten werd wel een 57-jarige man opgepakt, maar die mocht snel beschikken. 

De verdachte is achttien tot twintig jaar oud en ongeveer 1m70 tot 1m80 lang. De slanke man heeft bruin, krullend haar dat lichter wordt aan de uiteinden. Op het moment van de feiten droeg hij een opvallende lichtblauwe trainingsjas met zwarte stukken, een zwarte trainingsbroek en witte sneakers met blauwe veters. Mogelijk gaat het om een Nederlander.

Alle informatie over de verdachte en over de feiten is welkom via opsporingen@police.belgium.eu. Getuigen kan ook via het gratis nummer 0800 30 300.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen