© Patrick Van Dyck

Fietsbrug aan fietsostrade Antwerpen-Lier lokt honderden bezoekers op Open Wervendag

Op de grens van Boechout en Mortsel plaatst het provinciebestuur momenteel een glasvezelsterke composietfietsbrug van bijna 30 meter lang, als onderdeel van de fietsostrade F11, Antwerpen-Lier. Het project lokte zondag enkele honderden bezoekers naar de werf in Mortsel.

Patrick Van Dyck

Dat de fietsostrade heel wat zwakke weggebruikers na aan het hart ligt, bewijst de flinke opkomst op de werf. “Wij wonen in Mortsel”, vertellen Dieter De Leeuw (38) en partner Annemie Deckers (34). “Wie zich hier vlot wil verplaatsen, heeft vaak geen andere optie dan de fiets. Voor ons kunnen de werkzaamheden niet snel genoeg gedaan zijn.” Volgens gedeputeerde Luk Lemmens zal de fietsostrade begin volgend jaar volledig af zijn.

Paul Rabaey (64) en partner Myriam Crauwels (58) uit Hemiksem zijn fervente fietsers. “Je mag ons gerust fietstoeristen in eigen land noemen. Goede fietspaden zijn voor ons heel belangrijk.” Volgens Paul Laeveren van Willemen Infra, mee verantwoordelijk voor de aanleg van de fietsostrade, zijn er zondag twee soorten bezoekers aanwezig. “Je hebt de mensen uit de buurt. Die zijn benieuwd naar het eindresultaat. Maar er zijn ook mensen die wel eens willen weten hoe zo’n spectaculaire fietsbrug in kunststof eruitziet.”

Echt kunstwerk

Joost Houtman (42) uit Mortsel voldoet aan beide kenmerken. “Ik woon hier vlakbij. Ik kom dagelijks wel eens langs. Wat hier gebeurt, is niets minder dan spectaculair. Ik vraag me wel af of een tunnel toch geen betere optie was geweest. Maar nu ik deze brug zie, moet ik bekennen dat het een echt kunstwerk is geworden. Het wordt wel een echte kuitenbijter.”

Bart Thoen (47) en zijn vrouw Maya (48) uit Mortsel wilden met hun bezoek aan de werken hun zoon Lucas (12) gerust stellen. “Door de werkzaamheden was Lucas bang dat alle konijnen hier in de buurt zouden verdwenen zijn.” Zoonlief kan rustig slapen. “We hebben hier al heel veel konijnen gespot. Dat zit wel goed.”

Gerben Granzow (40) en zijn vrouw Marian (39) zijn, samen met hun kinderen Arno (6), Torben (4) en Roxanne (2) vanuit Zwijndrecht naar Mortsel gereden. “Onze jongens houden van techniek”, vertelt Marian. “Vooral de grote graafmachines en deze speciale brug wilden we hen wel eens tonen.”

Chelsey Van Genechten (28) uit Vremde en haar vriendin Kaat Sleegers (29) uit Mortsel gebruiken de fietsostrade om naar hun werk te fietsen. “Hoe sneller het traject klaar is, hoe beter”, klinkt het ook bij hen.

Eddy Driesen (63) uit Mortsel is met pensioen. “Ik ben heel mijn actief leven met de fiets naar mijn werk gereden. Weer of geen weer. Nu ik op rust ben, fiets ik voor mijn plezier. Een fietsostrade biedt zwakke weggebruikers al het comfort dat ze verdienen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER