Het BK Gravel passeert op woensdag 1 mei ook door Oud-Turnhout.© Getty Images

Supporters welkom aan overzet en jachthaven tijdens BK Gravel

Oud-Turnhout -

Het Belgisch kampioenschap Gravel passeert op woensdag 1 mei ook in Oud-Turnhout. Supporters zijn welkom aan de overzet van De Liereman en in de recreatiehaven Het Gevaer.

De Kempense grindwegen zijn op woensdag 1 mei het decor voor het BK Gravel, een organisatie van Golazo en de stad Turnhout. Het BK Gravel is een wielerwedstrijd waaraan zowel profwielrenners als recreanten deelnemen. De wielrenners rijden van Turnhout naar Ravels, Arendonk en Oud-Turnhout en keren dan terug naar Turnhout. In Oud-Turnhout passeren de wielrenners over het jaagpad langs het kanaal Dessel-Schoten.

De overzet tussen De Liereman en de Ravelse bossen is woensdag open. De organisatie Go for Gijs brengt in de buurt van de overzet extra sfeer met drankstandjes. De opbrengst van die dag is bestemd voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne.

Het BK Gravel passeert ook aan de recreatiehaven Het Gevaer in Oud-Turnhout. Van 11 uur tot 18 uur kunnen supporters in een tent naast het parcours terecht voor een hapje en een drankje. Om het BK Gravel veilig te laten verlopen, gelden woensdag van 12 uur tot 18 uur enkele verkeersmaatregelen. Het traject moet verkeersvrij blijven voor de veiligheid van de deelnemers.  (bvdl)

bkgravel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oud-Turnhout